2 - 3

Mannen, 1, 2e klasse D

18 november 2017 14:30

Geschreven door Peter de Cauwer.

Op een winderig  complex in Vlaardingen begonnen de twee ploegen aan de wedstrijd.  CWO startte heel sterk of je kan ook zeggen SSS begon onder de maat. Het was CWO die in het begin  de touwtjes in handen had  en liet eigenlijk SSS  niet in haar spel komen. Maar in de 13 e minuut krijgt Max Pelkman van SSS  de bal uit een steek pass en wordt onderuit gehaald door de keeper van CWO net buiten het strafschop gebied. Scheidsrechter Hilgersom  gaf direct rood aan Gene Galina Fortes.

CWO verder met 10 man. De vrije trap welke daarop volgt werd  in de 17e minuut mooi benut door Max Pelkman 0-1.

Dan denk je nu 10 tegen 11 en gemakkelijker te gaan spelen vergeet het maar. De thuisploeg bleef gevaarlijk en liet ook nog eens goed voetbal zien.

Maar  SSS  hield stand en kwam langzamerhand  beter in de wedstrijd. Even leek het er op dat Dennis de Cauwer het veld moest verlaten. Door een overtreding  kwam de speler van SSS  boven op zijn hoofd terecht en was even de kluts kwijt. Hij kon gelukkig verder spelen maar zijn overtreding   leverde hem wel hoofd pijn en een gele kaart op.

In de 36e  minuut ging Gijs van de Zande goed door via de rechterzijde. Hij gaf de bal goed voor, daar was wederom  Max Pelkman de spits van SSS,  die de 0-2 inkopte. Dit werd  tevens ook de ruststand.

De thuisploeg was ook in de tweede helft de ploeg, die beter startte,  maar toch was het SSS die nu de kansen kreeg . In de 50e minuut de scoringskansen voor SSS via Dennis de Cauwer en uit een voorzet van dezelfde  Dennis de Cauwer op  Gijs van de Zande, maar beide spelers  wisten niet te scoren.

Uit een vrije trap van Max Pelkman,  die de keeper niet goed pakte scoorde Gijs van de Zande , maar stond jammer genoeg buitenspel.

SSS was nu de betere ploeg en liet de bal goed rond gaan. Emiel Elvers speelde daar een grote rol in. Het was Geir Sizoo die aan de rechterkant goed door ging. Hij speelde de bal in Frank van der Linden, die op zijn buurt Max Pelkman wist te bereiken.  De spits van SSS maakte de 0 – 3. Een aanval uit het boekje.

Bij een 0-3 stand werd er gewisseld. Dennis de Cauwer licht aangeslagen verliet het veld voor Glenn Weijts in de 72e minuut.  In de 81ste minuut werd Feni Bileti gewisseld voor Stefan Bervoets. Deze wissels kwamen het spel van SSS niet ten goede. De ploeg uit Klaaswaal mocht blij zijn dat Tim Lader en Stefan Gerritse een dijk van een wedstrijd speelden.

Maar zij konden niet voorkomen dat de thuisploeg uit een corner scoorde 1-3. In de 88 ste minuut wisselde Henk Dirven Pelkman nog voor Joeri van Kordelaar.

De meegereisde supporters dachten al richting Klaaswaal te gaan. Maar daar dacht de scheidsrechter anders over en liet de wedstrijd nog zeker 7 minuten door spelen.  Dit door de vele blessures en in deze extra  tijd wist CWO ook nog op 2-3 te komen.

Eigenlijk ongelooflijk 10 tegen 11 en dan nog bijna op 3-3 komen.  Maar gelukkig is het niet zo ver gekomen.  SSS ging naar huis met een 2-3 overwinning en wacht volgende week thuis een hele zware wedstrijd tegen BVCB.

SSS speelde met de volgende spelers: Sylvano Diepenveen , Geir Sizoo , Tim Lader , Stefan Gerritse , Kjell  Hoeve , Feni Bileti (Stefan Bervoets) , Emiel Elvers , Frank van der Linden ,Gijs van de Zande , Max Pelkman ,(Yoeri van Kordelaar , Dennis de Cauwer (Glenn Weijts)