Mannen, 1, 2e klasse D

3 februari 2018 14:30

Onbekend

Geschreven door Peter de Cauwer.

Het was redelijk weer bij de wedstrijd in de staart van de 2e klasse d tussen Berkel en SSS. Berkel die verleden week wist te winnen van VDL en SSS die een  hele mooie wedstrijd speelde  tegen Hellevoetsluis.

Nadat de scheidsrechter gefloten had voor het beginsignaal  was de start van de wedstrijd erg rommelig. Het veld was erg drassig en dat speelde zeker mee met het spel van beide ploegen.  Berkel had er alles aan gedaan om het veld oké te krijgen , als ze maar niet uit hoefde te wijken naar het kustgrasveld. Het eerste schot was van Berkel na zeker 4 minuten spelen , daarna volgde een zeer rommelige wedstrijd met zeer slecht voetbal van beide kanten.

In de 16e minuut was het Dennis de Cauwer die op goed door ging en de bal goed voor gaf, het was Max Pelkman die de bal tegen de onderkant van de lat schoot  en de bal kaatste het veld weer in en daar was toch Gijs van de Zande die de 0-1 binnen schoot.

Vanaf dat moment ging het even iets beter met SSS en ik dacht we pakken het weer op,  maar dat was de hoop van de gedachte. In de 29 minuut was het Berkel die van de scheidsrechter een corner toegewezen kreeg na het achter de lijn werken van Erik Blokland.  SSS dacht aan een vrije trap maar nee. Uit deze corner werd de bal ver weggetrapt en weer voor gegeven waar uit Berkel de 1-1 maakte. Heel slecht verdedigd mannen.  Na nog wat kleine kansjes over en weer was de ruststand een feit 1-1 nog geen problemen dachten wij .

Bij de 2e helft was de start net zo rommelig als de 1e helft  met een SSS die maar geen vat op het spel kreeg. Het midden veld was voor Berkel.  In de 59 e minuut was het Berkel uit de zoveelste lange bal die de 2-1 binnenschoot. Dat was wat Berkel liet zien lange ballen en als het even kon de bal zo ver mogelijk uittrappen. Maar niet voetballend oplossen,  niet het spel van SSS spelen, de ploeg van Henk Dirven die thuis ook al in deze val was gelopen.  In de 65 minuut keurde de matig leidende scheidsrechter een doelpunt van Max Pelkman af voor het duwen van de tegenstander. Jammer geen 2-2 . Maar een minuutje later werd het 3-1 .

Erik Blokland werd gewisseld voor Glenn Weijts en even later moest Max Pelkman het veld verlaten voor Julian van Dijk dat waren de wissels van de kant van SSS.

In de 75e  minuut was het Glenn Weijts die iets te laat was en een overtreding moest  maken en het veld weer kon verlaten met een rode kaart.  Toen was het helemaal gebeurd  in het veld. In de 82e   minuut nog  4-1 en een verdiende overwinning op een SSS. De ploeg die  heel matig tot slecht  speelde. De meegereisde supporters gingen met gebogen hoofde naar Klaaswaal terug.

Als het volgende week door gaat moeten we thuis tegen Rhoon  dan zal er toch uit een heel ander vaatje getapt moeten worden anders is het zicht op de degradatie erg groot. We hebben twee trainingsdagen  om de boel op scherp te zetten . Dus jongens laat zaterdag even zien dat deze wedstrijd een incident was.

SSS Speelde met de volgende spelers: Ricardo Minnes , Geir Sizoo , Tim Lader , Stefan Gerritse , Erik Blokland , (Glenn Weijts)Feni Bileti , Emiel Elvers , Frank van de Linden , Gijs van de Zande , Max Pelkman (Julian van Dijk ) Dennis de Cauwer.