SSS neemt revanche op de kampioen van verleden jaar Rhoon met 0-2

SSS 1

Mannen, 1, 2e klasse D

14 oktober 2017 14:30

Onbekend

SSS had nog wat recht te zetten van een onverdiende nederlaag van het vorig seizoen. Het zou een spannende en leuke  pot voetbal  worden. Het mooie weer was ons allen gezind om er een mooie wedstrijd van te maken. En  dat is het geworden, ook een wedstrijd vol spanning en kansen over en weer .  Ook de scheidsrechter de Heer Mik had er zin in en liet de kaarten op zak. Zoals gezegd  het zou een spannende wedstrijd worden. Het spel in de eerste 15 minuten  ging over en weer.

Feni Bileti was de eerste die een kans kreeg door een vrije trap maar belandde in de handen van de keeper van Rhoon. Maar het was het dan toch raak in de 19e minuut door een voorzet van Frank van der Linden kopte de goed spelende Geir Sizoo de 0-1 in en  een verdiende voorsprong.  Het was haast weer raak in de 21ste minuut door een foutje achter in bij Rhoon  maar SSS wist niet te scoren.

Rhoon liet het er niet bij zitten, maar SSS had Sylvano Diepenveen weer onder de lat staan na een blessuren  en telkens de bal stopte.  Ook Dennis de Cauwer kreeg nog een kansje in de 25 minuut maar hing iets te veel achterover en miste het doel.  Rhoon bleef aandrukken  met heel veel lange ballen en dat was koren op de molen voor de verdediging van SSS,  die  goed stand hield.  In de 40e minuut was het Frank van de Linden die een grote kans had maar de bal werd  goed gepakt door de keeper van Rhoon. De ruststand was een feit 0-1

De tweede helft begon  goed voor SSS ze bleven goed druk zetten op de verdediging van Rhoon, die daar best moeite mee had. In de 49ste minuut had de bal op de stip gemoeten bij Rhoon voor een handsbal maar de goed leidende  scheidsrechter zag dit over het hoofd. SSS was sterker en  beloonde zich zelf niet met de 0-2.  In de 65e minuut wisselde  Henk Dirven  Donaldoni Eugenia  voor Kjell Hoeve. Wat  later  in de 80e minuut moest  Max Pelkman het veld verlaten voor Glenn Weijts. Donaldoni Eugenia stond voor het eerst weer in de basis na een lange tijd van afwezigheid. Door ziekte vorig jaar zat hij nog aan de chemokuur,  nu weer op het veld  petje af man.

SSS bleef gewoon haar  eigen spelletje spelen dat had als  resultaat kansen voor Max  Pelkman in de 69e  minuut , Gijs van de Zande en een hele grote kans voor Frank van der Linden in de 76e minuut maar SSS wist niet te scoren. Wat later had Rhoon de kans op 1-1  de bal ging eruit via de binnenkant paal. Wat een spanning  de 0-2 of de 1-1 alles was mogelijk.  SSS doelman Sylvano Diepenveen  was in vorm en keepte een foutloze partij. Haalde de onmogelijkste ballen uit het doel. Het was dan toch Frank van der Linden die zijn gemiste kans goed maakte  door de bal onhoudbaar in te koppen na een prachtige voorzet van Gijs van de Zande. De eindstand was een feit 0-2. De meegereisde supporters  hebben genoten en  een ploeg gezien,  die ontzettend heeft geknokt   voor een overwinning.

Volgende week wacht Neptunus  Schiebroek   thuis op  ons. Deze ploeg heeft een matige start van het seizoen.  Bij SSS komen de spelers weer terug van blessures en schorsingen   ,Emiel Elvers Speelde  vandaag weer mee na 6 weken aan de kant te hebben gestaan wegens een schorsing , Stefan Bervoets  en Joeri van Kordelaar weer minuten  heeft gemaakt bij SSS 2.

SSS speelde met de volgende spelers : Sylvano Diepenveen , Geir Sizoo , Stefan Gerritse , Donaldoni Eugenia (65e Kjell Hoeve) , Tim Lader , Feni Bileti, Emiel Elvers , Frank van der Linden , Max Pelkman (80e Glenn Weijts), Gijs van de Zande , Dennis de Cauwer .