SSS wint de rommelige wedstrijd tegen VDL met 5-0.

VDL 1

Mannen, 1, 2e klasse D

28 oktober 2017 14:30

Geschreven door Peter de Cauwer.

Weer een wedstrijd, welke nog nooit eerder werd gespeeld SSS – VDL uit Maasluis  Op een kil en weer winderig sportpark ging deze wedstrijd van start onder leiding van de heer Kuub en deze man zou een belangrijke rol gaan spelen in deze wedstrijd. SSS startte  heel sterk en dat resulteerde al in de 3e minuut door een doelpunt van Dennis de Cauwer 1-0.

De thuis ploeg bleef druk zetten op de tegenstander en daar kwamen wat kansjes uit maar nog geen doelpunten. De  assistent  scheidsrechter van VDL stak geregeld de vlag op voor buitenspel waar de scheidsrechter het totaal niet mee eens was.  Na 21 minuten spelen was het moment aangebroken waarop de arbiter vroeg om de grensrechter te wisselen van VDL.  De man weigerde dit en de heer Kuub staakte daarop de wedstrijd voor enkele minuten. Na kort overleg langs de lijn bij VDL werd een andere assistent scheidsrechter aangewezen..

Het spel ging eindelijk verder en 3 minuten later schoot Max Pelkman de 2-0 in . De thuis ploeg rook bloed en kregen kansen.  Dennis de Cauwer een kopbal net over,  wederom een kans maar de bal werd gepakt door de keeper.  Even later kreeg er een speler van VDL geel en deze bleef maar praten en dit werd dus rood.  VDL was het niet eens met deze beslissing  en weer werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt . Na  deze staking hield de scheidsrechter gelijk rust en na de pauze werd  het restant van de eerste helft uitgespeeld. In deze slotfase  scoorde weer Max Pelkman voor de 3-0 .

De tweede helft werd direct begonnen en er was voor VDL een klein kansje echter de bal ging via de lat van het doel uit. SSS kreeg het moeilijker  tegen 10 man. Raar maar waar. De thuisploeg ging slecht met de kansen om en lieten VDL in de wedstrijd komen . In de 62 e minuut was het Gijs van de Zande die een mooie kans kreeg maar drukte de bal net niet genoeg . De thuisploeg pakte het spel weer op. Het was Dennis de Cauwer die de 4-0 maakte en de rust was terug gekeerd op Klaaswaal. Het was  6 minuten later toen Max Pelkman een mooie kans kreeg maar de bal te zacht in schoot. Even later scoorde Max  zijn derde doelpunt in de 72e minuut en de eindstand stond op het bord.

Glenn Weijts,  die voor het eerst in de basis stond en een goede wedstrijd speelde, kreeg nog een klein kansje op de 6 – 0, maar miste jammer genoeg.  Trainer Henk Dirven van SSS paste nog enkele wissels  toe van spelers, die terug kwamen na blessure leed.  Frank van der Linden ruimde het veld voor Stefan Bervoets  in de 74e minuut en wat later Feni Bileti voor Erik Blokland.

Ook Dennis de Cauwer moest er aan geloven en moest plaats maken voor de jonge Aaron Prins.

Doelman Sylvano Diepenveen van SSS voorkwam nog een tegen doelpunt in de laatste minuut van de wedstrijd met een prachtige redding. De eindstand was een feit  5 – 0.

SSS speelde met de volgende spelers: Sylvano Diepenveen , Geir Sizoo , Stefan Gerritse , Kjell Hoeve , Emiel Elvers , Feni Bileti, ( Erik Blokland)Glenn Weijts , Frank van der Linden ( Stefan Bervoets) Max Pelkman , Gijs van de Zande , Dennis de Cauwer ( Aaron Prins)

Foto's: Mandy de Bes en Bert Bos