2 - 2

Strijen 1

Mannen, 1, 2e klasse D

10 maart 2018 14:30

Na de vakantieweek (voorjaarsvakantie) gaat ook voor SSS de competitie verder met een thuiswedstrijd. Alleen niet zomaar een wedstrijd! Een derby tegen Strijen!

Beide teams kunnen de punten goed gebruiken! Strijen, de huidige nummer zeven, heeft twee punten meer als SSS, wat op de elfde stek staat met nog drie ploegen onder zich. In november verloor SSS de uitwedstrijd in Strijen met 2 – 1, maar had zeker kansen om één of meer punten huiswaarts te nemen.

De selectie kent overigens wel meerdere problemen. Het centrale duo Stefan Gerritse en Tim Lader zijn afwezig. Daarnaast reisden er afgelopen nacht nog een drietal spelers terug van vakantie, waarbij Frank van der Linden, die niet fit genoeg is om te starten.

Eerste helft:
SSS start de wedstrijd in aangepaste formatie, deels noodgedwongen en deels om de druk op Strijen te leggen. Soms met een vierde aanvaller proberen we meer naar voren te spelen. In deze eerste helft wordt al snel duidelijk dat SSS voetballend meer laat zien dan Strijen, wat met snelle counters en lange ballen probeert te voetballen. Strijen zakt daarom meer in om veelal tegen te houden, waar SSS juist de aanval zoekt. Een aantal aanvallen en enkele voorzetten, maar nog geen grote kansen.

In de 13e minuut is het raak, 1-0, zo dacht SSS. Een voorzet van Feni Bileti wordt door Max Pelkman tegendraads binnengekopt. Helaas wordt het doelpunt afgekeurd omdat er geduwd zou zijn.

Van een echte strijd, zoals een derby vraagt, is niet altijd sprake. Het is van de kant van SSS nog wat tam. Strijen krijgt ook kansen via een paar gevaarlijke uitbraken. Een voorzet van de linkerkant wordt bij de eerste paal door een Strijense speler net naast getikt. In de 24e minuut is het dan toch raak. Vanuit een ingooi wordt de bal twee keer gekopt, waarna deze bij een speler van Strijen belandt, die vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de kruising  schiet,   0 – 1.

SSS blijft het proberen en zoekt naar de kansjes. Een voorzet van Gijs van de Zande wordt door Glenn Weijts over geschoten. Dennis de Cauwer heeft een schot vanuit een lastige hoek, maar de Strijense keeper staat in de weg.

In de laatste minuut is de snelle counter van Strijen raak. Een snelle buitenspeler legt de bal voor, die door een Strijense spits eenvoudig kan worden binnengekopt. Ondanks het beter verzorgde aanvalsspel van SSS gaat Strijen rusten met een 0 – 2  voorsprong.

Tweede helft:
Het is SSS die meteen na de rust een grote kans krijgt. Een voorzet van De Cauwer. Weijts kan de bal niet goed raken en Pelkman komt bij de tweede paal net te kort om binnen te tikken. Hierna duurt het even tot de volgende kans. Een vrije trap van Weijts richting de verre hoek wordt door de keeper gepakt.

Strijen is voornamelijk gevaarlijk in de omschakeling met hun snelle en handige nummer 11, ook verantwoordelijk voor de twee treffers. Na een steekpass kan de 11 alleen op keeper Ricardo Minnes af. Minnes komt uit zijn doel en weet het schot te keren.

SSS is op zoek naar de aansluitingstreffer en geeft druk. Een grote kans door een voorzet van Bileti. Emiel Elvers en Pelkman komen net te kort en de bal gaat op een haar na voorlangs. In de 70e minuut is het dan toch raak. Pelkman legt de bal terug. Van de Zande loopt nog even in de weg, maar uiteindelijk kan Weijts de bal in de hoek plaatsen, 1 – 2. Trainer Dirven wisselt ook meteen; Stefan Bervoets verlaat het veld voor Frank van der Linden.

Strijen krijgt nog een grote kans na een foutje van Elvers. De 11 van Strijen kan alleen op Minnes af en wil de bal van grote afstand over de keeper stiften. Minnes weet de bal nog van richting te veranderen.

De slotminuten zet SSS nog alles op alles. Gelegenheidsverdediger Elvers wordt vervanger voor een extra aanvaller Julian van Dijk, en Mike van Berkel wordt vervangen door Kjell Hoeve. Zou de gelijkmaker nog vallen? Het duurde tot zeker 3 á 4 minuten in de blessuretijd tot de verdiende goal viel. Onder druk passt de verdediger van Strijen de bal te zacht terug op de keeper. De Cauwer weet op tijd de bal onder de keeper door te schuiven! 2 – 2!

Zo delen SSS en Strijen de punten op deze Derby Dag in Klaaswaal.

Door gunstige uitslagen op de andere velden in de 2e klasse stijgt SSS een plekje en kan het volgende week deze plek verstevigen in de uitwedstrijd tegen VDL in Maassluis.

SSS speelde met de volgende spelers: Ricardo Minnes, Erik Blokland, Mike van Berkel (Kjell Hoeve), Emiel Elvers (Julian van Dijk), Geir Sizoo, Feni Bileti, Stefan Bervoets (Frank van der Linden), Glenn Weijts, Gijs van der Zande, Max Pelkman en Dennis de Cauwer.