69'

Mannen, 1, 2e klasse D

7 april 2018 14:30

Onbekend

Opnieuw speelt SSS een thuiswedstrijd. Vorige week won het thuis van CWO en zette zo de reeks van thuiswedstrijden voort. Dit weekend is SVS uit Capelle de tegenstander. SVS staat op de 6 plaats in de competitie. Vorige week verloor SVS thuis van Alexandria'66. SSS staat op de 11e plaats. Het verschil is
4 punten. De onderlinge verschillen tussen de nummers 6 en 13 in de competitie zijn klein, waardoor het nog spannende weken kunnen worden..

De uitwedstrijd in Capelle werd een gelijkspel. Na een 1 – 0 achterstand kwam SSS terug door een kopbal van Feni Bileti. Na de rust kwam SSS op voorsprong door een doelpunt van Frank van der Linden. SVS zette de stand gelijk, 2 – 2. Dit weekend gaan we thuis voor de volle winst!

Eerste helft:

Door de file op de A29 (i.v.m. de afgesloten afrit) is de verslaggever een half uur te laat, maar krijgt hij toch enkele dingen mee. Zo zou er de eerste minuten weinig te beleven zijn. De eerste kans was voor SVS. Toch weet SSS op voorsprong te komen. Uit een voorzet van Stefan Bervoets belandt de bal in de kluts en uiteindelijk voor de voeten van Dennis de Cauwer, die binnenschiet,
1 – 0.

In de eerste minuten die ik zie, ligt het tempo laag en zijn er weinig kansen. SVS probeert op te bouwen. SSS wordt ook iets teruggedrongen op eigen helft. Een hoge bal op het doel van SSS weet keeper Ricardo Minnes over te tikken ondanks de lastige zon. Vlak voor rust komt SSS er gevaarlijk uit. De Cauwer wordt van de bal gehouden in het strafschopgebied. De scheidsrechter legt hem op de stip. Emiel Elvers schiet vervolgens de bal in de hoek, 2 – 0!

Tweede helft:

Ook na rust volgt er nog niet een boeiende pot. Het laatste half uur is er wat meer te beleven. Dit doordat SVS terugkomt in de wedstrijd. Tim Lader legt zijn tegenstander neer in het strafschopgebied en een penalty volgt. De bal wordt overtuigend binnengeschoten, 2 – 1. SSS komt er dan ook maar weinig uit, maar houdt de linies goed gesloten. SVS probeert op te bouwen. In een aanval over linkerkant probeert Bileti de bal op Elvers af te leggen, maar een tegenstander zit er tussen. SVS geeft druk op zoek naar de gelijkmaker. Met man en macht wordt er soms verdedigd. Slidings, blocks en ook duels in het strafschopgebied zorgen voor spanning. Maar er ontstaat ook meer ruimte voor SSS. De ingevallen Max Pelkman mag na een pass van Gijs van de Zande alleen op de keeper af en schiet de bal eenvoudig langs de keeper 3 – 1! SVS schiet de bal even later tegen de lat. Toch krijgt SSS meer en meer kansen. De Cauwer legt af aan Pelkman, die met links schiet. De keeper tikt de bal over het doel. De hoekschop belandt vervolgens tegen de tweede paal. De rebound wordt door Pelkman overgeschoten. SVS probeert nog steeds op te bouwen, maar SSS heeft de aanvallen. Wanneer Pelkman diep gestuurd wordt in het strafschopgebied, wordt hij onderuit getrapt door de keeper. De strafschop volgt. Opnieuw Elvers schiet, maar ditmaal weet dezelfde keeper de bal uit de hoek te tikken. Laatste kans is een schot van Glenn Weijts.

De wedstrijd eindigt met een 3 – 1 winst! Opnieuw wint SSS thuis en houdt het vast aan een reeks van acht thuiswedstrijd, waarin niet verloren is (leverde 18 punten op).

SSS stijgt hierdoor naar de 8e plaats in de competitie, maar de onderlinge verschillen zijn klein en er moeten nog meerdere wedstrijden worden ingehaald door de concurrenten.

Voor SSS volgen de komende drie wedstrijden lastige tegenstanders. Volgende week reist SSS naar Hellevoetsluis, waar het speelt tegen de koploper. Zij hebben de punten hard nodig voor het kampioenschap. Daarna volgt de thuiswedstrijd tegen de nummer 5 van de competitie, Sparta AV. En dan na de meivakantie, op 12 mei speelt SSS de uitwedstrijd tegen BVCB, de huidige nummer twee van de competitie en dus in strijd voor het kampioenschap.
We zijn benieuwd of we hier een paar puntjes tegen kunnen pakken.

SSS speelde met de volgende spelers: Ricardo Minnes, Geir Sizoo, Tim Lader, Stefan Gerritse, Erik Blokland, Feni Bileti, Emiel Elvers, Stefan Bervoets (85’ Jaimy Hamerslag), Dennis de Cauwer, Frank van der Linden (59’ Max Pelkman) en Gijs van de Zande (75’ Glenn Weijts).