Mannen, 1, 2e klasse D

4 november 2017 14:30

Kraak, S.C.

Geschreven door Peter de Cauwer.

De uitdrukking wij de bloemen en zij de punten. Dat was de waarheid van de gespeelde wedstrijd van zaterdag jl.  die begon in de stromende regen op het sportpark in Strijen. De eerste minuten begon SSS een beetje nerveus aan de wedstrijd en dat resulteerde haast in een eigen doelpunt. Maar Sylvano  Diepenveen  redde SSS,  hetgeen hij later meerdere keren zou doen.  Het was het veld van de hoge noppen maar daar hadden maar weinig spelers rekening mee gehouden,  dus  veel val partijen.  Strijen begon fel  aan deze wedstrijd  met wat kleine kansjes.  De eerste grote kans was voor SSS een goed opgezette aanval maar de keeper van Strijen redde zijn team.  Even later was het aan de andere kant maar de bal ging naast dan spreken we over de 25e minuut. Voor de rust waren er nog goede kansen voor zowel de thuisploeg als SSS.  Voor de bezoekers was  er altijd Sylvano Diepenveen die zijn ploeg op de been hield.  SSS werd sterker maar er kwamen geen doelpunten uit. Wat  jammer was voor de meegereisde supporters uit Klaaswaal.  Ruststand 0 - 0

De tweede helft was nog maar 3 minuten bezig  of de bal lag in het netje.  Max Pelkman scoorde uit een scherp aangesneden voorzet van de goed spelende Gijs van de Zande 0-1.  Helaas mocht SSS nu  maar zeven minuten genieten van deze  voorsprong. In de 52e minuut werd het al weer 1-1. Het spel ging over en weer de kansen waren niet uit de lucht. De betere waren voor SSS maar het wilde maar niet lukken.  SSS had het spel in handen,  de kans  was voor Frank van der Linden die de bal uit zijn schot via de lat zag overgaan.  Uit een kopbal van Gijs van de Zande had SSS zeker recht op een penalty.  Een speler van Strijen sloeg de bal uit het doel,  echter dit werd niet gezien door de matig leidende scheidsrechter Kraak uit Piershil.

Het publiek ziet het dan al gebeuren een aanval op het doel van Strijen met  een klein foutje aan de kant  van SSS  op de helft van Strijen.  Via een  ingooi komt Strijen aan de bal en stoomt af op  het doel van SSS . De ploeg van trainer Henk Dirven vergat te ruimen, tot twee maal toe haalt keeper Diepenveen de bal van de lijne,  maar de derde keer was het raak 2 – 1.

Onverdiend maar dat telt niet in het voetbal. Even later werd er nog  gewisseld Frank van der Linden verlaat het veld en Glenn Weijts neemt zijn plaats over.  Ook  Erik Blokland wordt nog gewisseld voor Stefan Bervoets.   In de 87e minuut gejuich bij de toeschouwers van SSS.  Uit een vrije trap van Max Pelkman dachten de supporters van SSS dat de bal in het doel belandde,  maar deze ging net over. Laten we het maar houden op gezicht bedrog. Dat was de laatste kans op de 2-2. Jammervoor de  jongens uit Klaaswaal.  De ploeg verdiende meer,  maar het zat er wederom niet in voor SSS.

Het publiek van SSS heeft een mooie wedstrijd gezien met goed voetbal.  Met deze speelwijze gaat SSS ongetwijfeld meer punten behalen.

Volgende week vrij en de week er op uit naar CWO. Advies aan de jongens van SSS, niet bij de pakken neer gaan zitten.