Een verdiend gelijkspel voor SSS tegen BVCB

... (schot)

Mannen, 1, 2e klasse D

25 november 2017 14:30

Onbekend

Omdat de vorige wedstrijd een beetje was uitgelopen, begonnen we de wedstrijd in overleg met de trainers een kwartier later. Dat kwam mooi uit, want volgens buieradar zou het dan de gehele middag droog blijven. Dus om kwart voor drie floot de Dhr. Calvert voor het beginsignaal. BVCB pakte gelijk goed uit met fel en goed voetbal. Ik dacht ojee, dat gaat een moeilijke zaterdagmiddag worden.  Maar SSS kwam na enkele minuten bij van het scherpe spel van de tegenstander en ging heel goed mee doen.

De eerste kans was voor de uitploeg in de 14e minuut,  maar ook nu weer wist Sylvano Diepenveen het doel schoon te houden. Het was in de 17e minuut weer Max Pelkman die de bal voor het intikken had. Uit een corner en wat heen en weer getrap, kwam de bal bij Max die de 1-0  op het scorebord liet oplichten. En nog geen 3 minuten later was het weer Max Pelkman die een vrije kans had uit een prachtige voorzet van Gijs van de Zande, maar Max miste deze kans jammer genoeg. Het was BVCB die probeerde te voetballen, maar de kansen waren voor SSS. Beide ploegen kregen nog wat kleine kansjes, maar de ruststand was 1-0 voor de thuisploeg.

De tweede helft werd Kjell Hoeve noodgedwongen gewisseld, omdat hij eind van de 1e helft geblesseerd raakte. Glenn Weijts was de man van de wissel en daarom ging Dennis de Cauwer op linksachter positie lopen, wat hij in het vorig seizoen al meer had gedaan. In de 47 minuut was het raak, maar nu voor BVCB. Even niet opletten en de stand was gelijk.

De rest van de tweede helft was voor de thuisploeg. Met kansen, te veel om op te noemen. Weer een goede voorzet van de zeer sterk spelende Gijs van de Zande, maar Max Pelkman miste. Even later Frank van der Linden van weer een voorzet van Gijs van de Zande, maar daar was de keeper die de bal over de lat tikte. Uit een vrije trap van Fini Bileti werd nog wel gescoord, maar jammer genoeg was het buitenspel.

Op wat kleine kansjes na van BVCB was SSS heer en meester in de tweede helft. Of dat nu kwam door het matige voetbal van de uitploeg? Volgens de meegereisde toeschouwers was het een draak van een wedstrijd. Ik denk dat zij kampioen willen worden en wij zijn al blij als we er in blijven. SSS is blij met een putje en met de strijd die we geleverd hebben.

Volgende week de moeilijke uitwedstrijd tegen Sparta. We hebben daar nog wat recht te zetten...

SSS speelde met de volgende spelers: Sylvano Diepenveen, Geir Sizoo, Tim Lader, Stefan Gerritse, Kjell Hoeve (Glenn Weijts), Emiel Elvers, Feni Bileti, Frank van der Linden, Max Pelkman, Gijs van de Zande en Dennis de Cauwer.