SSS speelt gelijk tegen Sparta na 0-2 achterstand!

74'
77'

Mannen, 1, 2e klasse D

21 april 2018 14:30

SSS behaalde vorige week een knappe zege op koploper Hellevoetsluis, die daarmee zakte naar de tweede plaats. SSS staat hierdoor op de zevende positie en deed goede zaken voor de handhaving in de 2e klasse. Er zijn nog enkele punten nodig om echt zeker te zijn en die punten zouden in de thuiswedstrijd tegen de amateurs van Sparta behaald kunnen worden. SSS is in de thuiswedstrijden dan ook bezig met een goede reeks. Acht thuiswedstrijden gingen niet verloren (leverde 18 punten op). Kunnen we de reeks in stand houden?

Wat betreft de selectie: Mike van Berkel is geblesseerd. Sylvano Diepeveen is terug van zijn blessure en speelt bij het tweede om weer wedstrijdritme op te doen. Daarnaast spelen Kjell Hoeve en Julian van Dijk ook bij het tweede.

Eerste helft:
Om 14:30 werd er afstrapt onder leiding van scheidsrechter Steenbergen. Het eerste deel van de wedstrijd is SSS sterker. Sparta laat nog weinig zien en creëren dan ook nog weinig. SSS daarintegen weet het net zelfs al een paar keer te vinden, helaas in buitenspelposities. Kansen zijn ook meerdere malen. Een voorzet van Dennis de Cauwer, maar Max Pelkman weet de bal niet goed te raken. Dan volgt er een afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel, waarbij Pelkman de bal binnenschoot. SSS valt aan, een schot van Feni Bileti gaat naast. SSS wil winnen en dat laten ze zien. Sparta is nauwelijks bij de goal van Ricordo Minnes geweest. Enige kans is een schot, waarop Minnes een redding heeft. Hij tikt de bal over het doel. Een goal valt voor SSS, een counter die Geir Sizoo voorgeeft. Pelkman met een halve omhaal, maar de keeper redt. De rebound van De Cauwer kopt hij binnen. Helaas vanuit buitenspelpositie. SSS zakt steeds meer in en geeft het hef uit handen. Sparta komt ook meer in het spel. Een vrije trap van Sparta, wordt bij de eerste paal binnengetikt. Ricardo tikt de bal over het doel. Voor rust zijn er nog twee kansen voor SSS. Een hoekschop van SSS wordt door De Cauwer binnenkopt bij de eerste paal, maar daar stond een verdediger. Even later een voorzet van De Cauwer, maar de keeper tikt de bal net weg, voordat Pelkman kon binnentikken. Ruststand 0 - 0.

Tweede helft:
Al binnen 3 minuten na de rust kijken we tegen een achterstand aan. Minnes wordt omspeeld en bal wordt binnengetikt. In deze fase van de wedstrijd kan het dan ook twee kanten op. SSS probeert op te bouwen, maar is soms ook slordig in de passing. Sparta is soms iets directer, maar zakt soms ook weer ver terug. Een grote kans voor Pelkman wanneer hij binnen het strafschopgebied over het doel schiet. Minnes moet ook nog een redding verrichten op een schot in de binnenhoek. In de 71e minuut is het dan raak voor Sparta. Een Spartaan mag vrij om het strafschopgebied bewegen en binnenschieten, 0 - 2. Vele dachten dat het gedaan was. Maar vanuit de aftrap volgt meteen de aansluitingstreffer! Het is invaller Gijs van de Zande, die de bal geeft op Pelkman. Pelkman tikt de bal in de verre hoek, 1 - 2. En nog geen drie minuten later is er de gelijkmaker!! Het is Frank van der Linden die de bal naar de achterlijn dribbelt en voorgeeft. Pelkman probeert de bal in het doel te werken, maar verlengt de bal onbewust. Van de Zande kan de bal dan eenvoudig binnenkoppen, 2 - 2! In deze laatste fase creëert Sparta nauwelijks nog wat en zijn ook slordig. Ze zakken ook terug op hun eigen helft. SSS creëert nog meerdere kansen op de winst! Een schot van Van der Linden gaat net naast. Een voorzet van Van der Linden wordt door de verdediger van Sparta onder druk naast het doel gewerkt. De Cauwer die er aan de linkerkant langs is, legt de bal terug op de ingevallen Glenn Weijts. Zijn schot wordt gekeerd door de keeper. Uit een voorzet van De Cauwer kan Pelkman koppen, maar de keeper tikt de bal over het doel. Weijts schiet de bal net naast. Helaas valt het doelpunt niet meer..

SSS speelde volwassen, kreeg veel kansen en voorkwam dat Sparta veel kansen kreeg. Na een 0 - 2 achterstand in de tweede helft nog terugkomen, het zegt iets over de veerkracht en drive van SSS!! Met deze punt in een thuiswedstrijd (weer niet verloren in een thuiswedstrijd) zijn we theoretisch nog niet veilig, maar zijn we wel dichterbij gekomen. In ieder geval kan Rhoon ons niet meer inhalen en is dus directe degradatie niet meer mogelijk voor SSS!

Komende twee weken is SSS vrij en kan het kijken hoe de andere teams hun inhaalwedstrijden spelen. Hopen op een paar gunstige uitslagen...

Na de meivakantie wacht de lastige uitwedstrijd in Bergschenhoek tegen de huidige nummer twee, BVCB, die in een titelstrijd is verwikkeld met Hellevoetsluis.