Max Pelkman (intikker)
90'

Mannen, 1, 2e klasse D

10 februari 2018 14:30

Het belang van de wedstrijd was vooraf duidelijk. Punten moeten gepakt worden om zo niet in het degradatievoetbal te belanden. Zeker na het verlies van vorige week bij Berkel moest het deze week beter!

Op het zonnige sportcomplex stond een licht windje, maar desondanks prima voetbalweer. SSS startte met zes jongen uit de eigen jeugdopleiding in de basisopstelling en twee jongen uit de eigen jeugdopleiding op de bank. Het zijn ook de Klaaswalenaren die voor het eerste gevaar zorgen in de eerste minuten. Geir Sizoo heeft een voorzet op Frank van der Linden, die de bal over kopt. Linden geeft even later de bal af aan Gijs van der Zande, die de bal over de keeper naast het doel stift. In deze eerst minuten een paar leuke aanvallen, maar in balbezit soms ook slordig. Rhoon is op dat moment nog niet voor doel van keeper Ricardo Minnes geweest, maar één keer blijkt genoeg te zijn. Uit een hoekschop in de 13e minuut wordt de bal niet meteen weggewerkt en kan door Wigman van Rhoon hard worden binnengeschoten, 0 – 1. SSS heeft nog niet de drive, die de ploeg kan hebben. In de opbouw is het te traag. Een aantal aanvallen stranden en leveren SSS veel hoekschoppen op, maar weinig echte grote scoringskansen. Rhoon is wel beter gaan spelen na de voorsprong, maar weet ook geen grote kansen te creëren. Vlak voor rust is het toch een hoekschop die voor de gelijkmaker zorgt! De voorzet wordt door Geir Sizoo gekopt tegen de onderkant van de lat, de bal stuitert maar is nog niet volledig over de lijn. In een scrimmage wordt de bal door Dennis de Cauwer binnengetikt, 1 – 1!

Na rust is Rhoon gevaarlijk uit de kleedkamer gekomen. Voetballend spelen ze onder de druk van SSS uit. Een schot vanaf de zijkant belandt aan de binnenkant van de paal, waarna keeper Minnes de bal voor de lijn kan pakken. Rhoon blijft beter aan de bal en combineert eenvoudig tot aan het strafschopgebied van SSS. In de 57 minuut wordt Stefan Bervoets vervangen door Max Pelkman. SSS probeert met name de aanvallers snel te bereiken, die dan zelf hun acties moeten maken. Zo kan Dennis de Cauwer een keer schieten, nadat hij een van buiten naar binnen een tegenstander passeert. Zijn schot gaat naast. De kansen gaan nu ook meer op en neer. Rhoon weet heel snel uit te breken uit een hoekschop van SSS, maar wordt op tijd verdedigd door SSS. Even later is er een voorzet van Rhoon, die door speler van Rhoon net naast gekopt wordt. Voor SSS geeft Geir Sizoo de bal voor het doel, die door een verdediger van Rhoon net op tijd naast gekopt kan worden, voordat Max Pelkman zijn hoofd tegen de bal kon zetten.
In de 70e minuut wordt Gijs van de Zande vervangen door Mike van Berkel. Ook SSS blijft aandringen op de voorsprong. Na een uittrap van Minnes kon Pelkman de bal voorgeven op Feni Bileti. Een schot van Feni Bileti mislukt en rolt naast. Uit een hoekschop die kort wordt genomen, is het Feni Bileti die de bal voorzet. Max kopt de bal bij de tweede paal binnen, 2 – 1! Het is nog ongeveer 11 minuten te spelen en dus volhouden voor SSS. Een aantal keer is het dan ook vrouwen en kinderen eerst. Sizoo werkt de bal naar veld 2 en ook Stefan Gerritse ruimt de bal weg. Rhoon krijgt nog een grote kans. Een kopbal van Rhoon wordt van richting vervangen, maar kan door Ricrdo Minnes gepakt worden op de lijn en duwt de bal met zijn handen tegen de binnenkant van de paal. In de zoektocht van Rhoon naar de gelijkmaker ontstaat er ruimte aan de andere kant. Max Pelkman mag alleen op de keeper af na een mooie pass van Dennis de Cauwer. Pelkman schiet de bal hard over het doel. In de laatste minuut maken we de 3 – 1! Het is Feni Bileti die de bal aflegt op Max Pelkman, die de bal in het lege doel binnen tikt. De scheidsrechter fluit ook meteen af. Eindstand SSS – Rhoon, 3 – 1!

SSS pakt hiermee drie belangrijke punten en stijgt naar de 8e plaats. Alleen VDL van de concurrenten pakt punten, dus doet SSS deze week goede zaken.
Zeker ook gezien het tweede elftal drie belangrijke punten pakt en van de laatste plaats af is in de reserve 2e klasse.

SSS speelde met de volgende spelers: Ricardo Minnes, Geir Sizoo, Tim Lader, Stefan Gerritse, Kjell Hoeve, Feni Bileti, Emiel Elvers, Stefan Bervoets (Max Pelkman), Frank van der Linden, Gijs van de Zande (Mike van Berkel) en Dennis de Cauwer.