SSS wint verdiend van de koploper Hellevoetsluis 2-1

Hellevoetsluis 1

Mannen, 1, 2e klasse D

27 januari 2018 14:30

Geschreven door Peter de Cauwer.

Op een zonnig maar koud en  winderig complex in Klaaswaal ging de start van het tweede gedeelte van de competitie in de 2e klasse D van start. SSS wist wat ze te wachten stond een ploeg die revanche wilde nemen op de verloren wedstrijd van afgelopen dinsdagavond was gebrand om de drie  punten mee naar huis te nemen.

SSS was dus gewaarschuwd en dat lieten ze zien ook want al na 52 seconden had de bal in het netje kunnen liggen, uit een mooie aanval en een scherpe assist van Dennis de Cauwer, maar er stond geen mannetje van SSS om het af te maken. Enkele minuten later was de kans voor Emiel Elvers maak die ging net over.

Ja, als je dan zelf niet scoort doet de tegenstander het wel , de keeper even te ver uit zijn doel en een lopje over alles heen 0-1 was de stand een grote teleurstelling na  zo’n mooie start. Maar SSS bleef toch drukken en probeerde het spel naar zich toe te halen en dat lukte op sommige momenten heel goed.

Kansen voor  Dennis de Cauwer, Frank van der Linden  en Feni Bileti, maar  uit een terugvallende bal was het Emiel Elvers, die de  1-1 stand liet oplichten. Er  volgde er nog meer ook van de tegenstander maar de achterhoede van SSS speelde een puike partij , het was echt een leuke wedstrijd om naar te kijken en SSS was zeker niet de mindere. De ruststand was dan ook terecht 1-.

De tweede helft ging SSS goed van start. Kjell Hoeve werd gewisseld voorStefan Bervoets  waardoor Erik Blokland op de linksachter plaats ging spelen.  In de 49 ste minuut was het Dennis de Cauwer,  die de verdediging achter hem liet of ze er niet waren. Hij legde de bal pan klaar voor Frank van der Linden, die jammer genoeg miste voor een haast leeg doel. Jammer Frank er zijn ook wedstrijden waar je ze wel inschoot. Daarna was het weer Frank van der Linden die over schoot,  maar SSS was de betere partij . In de 60ste minuut was het Tim Lader, die een voorzet afleverde op Gijs van de Zande en die liet er geen gras over groeien en maakte de dik verdiende 2-1.

Het was Gijs van der Zande, die een assist op Dennis de Cauwer  gaf en die kwam net even te laat, een goed mee gelopen verdediger kon de bal nog net tot corner verwerken.  Even later wisselde de Henk Dirven Feni Bileti voor Mike van Berkel  en even later was het Frank van der Linden  die gewisseld werd voor Julian van Dijk.

De goed leidende scheidsrechter A.H Kuup telde er 5 minuten tijd bij maar Hellevoetsluis kon de stand niet maar veranderen en een dik verdiende overwinning voor een collectief SSS. Een goede start van de competitie en volgende week Berkel uit.

SSS Speelde met de volgende spelers: Ricardo Minnes , Geir Sizoo ,  Stefan Gerritse , Tim Lader , Kjell Hoeve, (Stefan Bervoets) ,Feni Bileti (Mike van Berkel) , Emiel Elvers , Erik Blokland , Frank van der Linden,(Julian van Dijk) Gijs van de Zande , Dennis de Cauwer .