55'
73'

Mannen, 1, 2e klasse D

31 maart 2018 14:30

Twee uitwedstrijden tegen concurrenten VDL (4-3) en Neptunes Schiebroek (2-0) gingen verloren. Hopelijk kan de thuiswedstrijd tegen CWO wel voor punten zorgen!

CWO won met 4-0 van VDL, maar verloor vorige week van SVS (0-3), de tegenstander van SSS volgende week. CWO staat momenteel op de 8e plaats, waar SSS op de 11e plaats staat, met 3 punten verschil.

Het verschil in uit en thuiswedstrijden van SSS is verder uitgezocht:
De laatste zes thuiswedstrijden is er niet verloren (leverde 12 punten op). De laatste zes uitwedstrijden gingen verloren (0 punten), daarvoor was de uitwedstrijd tegen CWO, welke SSS won met 2-3.

Al vroeg in die wedstrijd viel er een rode kaart voor de CWO-keeper, waarna SSS op een 0-3 voorsprong kon komen. CWO kwam aan het einde van de wedstrijd met 10 man nog terug tot 2-3. Benieuwd wat deze wedstrijd gaat brengen..

Eerste helft:

Het begin is, ondanks het mooie voetbalweer, nog wat mat. De wedstrijd moet nog loskomen. Dit gebeurd pas in de 11e minuut, wanneer CWO gevaarlijk wordt. Een CWO-speler mag alleen op keeper Ricardo Minnes af en probeert hem te passeren. Minnes weet met zijn voet de bal nog te pakken. Hierna is het SSS dat een kans krijgt, wanneer Gijs alleen op de keeper af mag, maar hij stift de bal over het doel. Dan duurt het weer even tot de kansen. Het spel speelt zich veel op en rond het midden van het veld af. Dan is in de 31e minuut de kans voor CWO doordat de bal bij het strafschopgebied van SSS naar de rechterzijde gespeeld wordt. Minnes brengt uiteindelijk redding op het schot. Hierna neemt de druk van SSS iets toe, dat met een aantal aanvallen voor gevaar zorgt voor het doel van CWO. Een voorzet van Frank van der Linden kan door Dennis de Cauwer in het strafschopgebied worden aangenomen, maar zijn schot gaat naast. Een foutje van de keeper van CWO, die de bal in de voeten van Gijs van de Zande passt. Van de Zande legt af op Van der Linden, maar zijn schot is niet krachtig genoeg. CWO breekt nog een keer uit, wanneer ze er aan de rechterkant er langs zijn en vanaf de achterlijn voorlangs schieten. Dan valt een aanval van SSS goed. Een aanval over rechterkant, waarbij De Cauwer de bal zelf opvangt en probeert af te leggen op Van der Zande. De bal blijft na het duel liggen, maar De Cauwer stapt meteen in en schiet raak! Zo gaat SSS ook rusten met een 1 – 0 voorsprong.

Tweede helft:

Na de thee komt de wedstrijd langzaamaan weer op gang. SSS zoekt weer meer de aanval, waar CWO wat minder bij machte lijkt te zijn. Het is ook SSS dat eerste kansen krijgt. Nadat Van der Linden de bal verplaatste naar de andere kant, wordt het schot van De Cauwer gepakt. Uit een hoekschop in de 55e minuut ontstaat een ware scrimmage, waarbij de bal door meerdere spelers wordt geprobeerd te raken. In eerste instantie maait Stefan Gerritse volledig over de bal heen, maar daarna weet hij de bal van dichtbij binnen te schieten, 2 – 0! Een mega kans op de 3-0 even later, wanneer De Cauwer vanaf de rechterzijkant de bal aflegt op Van der Zande, maar zijn schot wordt geblokt. En later, een vrije trap van Van der Zande wordt door de CWO-keeper weggetikt, en ook de rebound heeft de keeper. CWO is voornamelijk gevaarlijk geweest door een paar voorzetten. Er volgt nog wel een kans op de aansluitingstreffer. Een voorzet van de zijkant kan door een CWO-speler worden binnengetikt, maar Minnes is op tijd om de bal voor de lijn op te pakken. In de 73e minuut valt de 3 – 0! Na een goede steekbal van Van der Zande is het opnieuw Dennis de Cauwer, die ditmaal met een verrassend schot de bal in de verre hoek schiet. Hierna lijkt de wedstrijd wel gespeeld. Verdedigend staat SSS goed en wordt CWO alleen nog in de blessuretijd gevaarlijk. Een schot kan gekeerd worden door de uitstekend keepende Minnes.

SSS pakt zo opnieuw punten in een thuiswedstrijd! Belangrijke punten, want de nummer 6 t/m 13 van de competitie staan allemaal binnen 7 punten van elkaar, wat het nog spannend maakt voor de komende wedstrijden.

SSS heeft volgende week nog een thuiswedstrijd op het programma. SSS ontvangt SVS. Houden we vast aan de reeks thuiswedstrijden?