75'
88'

Mannen, 2, 2e klasse D

10 maart 2018 12:00

In een seizoen dat het muntje in de meeste wedstrijden net de verkeerde kant opvalt moet SSS 2 op bezoek bij DBGC 2. Jaimy is op vakantie, Rens en Jeroen zijn bijna direct vanaf de skipiste naar Oude Tonge gereist. Ricardo staat weer onder de lat bij het eerste dus Guus (JO17-1) staat bij SSS 2 onder de lat. Julian zit ook bij SSS 1 dus zijn Jurjen (VE1), Rune en Stan de B. (beide JO19-1) toegevoegd aan de selectie. De wedstrijd is op veld 2 en dat is een ongunstig voorteken voor SSS want de laatste winstpartij uit bij DBGC werd een aantal jaren gelden behaald op veld 1. De eerste grote kans komt van SSS als Matthijs alleen op keeper afgaat maar de keeper voorkomt een doelpunt. Ook de 2e grote kans is voor SSS als een schot van Matthijs wederom gered wordt door de keeper. De volgende kans is voor DBGC maar Guus verkleint goed zijn doel en de bal verdwijnt naast het doel. Even later is het Guus die een kopbal van Rolf met een katachtige reactie uit het doel haalt en zo een eigen doelpunt voorkomt. Dan is het weer SSS maar een schot van Jimi wordt gered door de keeper. Het golft nu op en neer met DBGC dat een kopbal op de paal ziet verdwijnen en vervolgens wordt de bal door een SSS verdediger van de lijn gehaald. Aan de andere kant krijgt SSS, net buiten het strafschopgebied, een vrije trap maar deze vrije trap blijkt de inleiding te zijn voor een counter van DBGC en dan kijkt SSS opeens tegen een 1-0 achterstand aan. Nog geen 3 minuten later krijgt DBGC een vrije trap net buiten het strafschopgebied en die verdwijnt langs de muur in het doel: 2-0. Op slag van rust wordt een volley van Jimi nog uit de kruising getikt door de keeper en zo gaat men rusten met een 2-0 achterstand. Men is nog maar net aan de 2e helft begonnen of DBGC komt op 3-0. Een afstandsschot van Ruben zorgt dan eindelijk voor een SSS doelpunt: 3-1. Inmiddels is Jeroen ook wakker geworden in de dug out en valt hij in. DBGC zoekt de aanval en de aanvaller gaat op Guus af maar die blijft rustig en komt als winnaar uit de strijd. Als Jeroen een diepe bal geeft op Maarten gaat Maarten alleen op de keeper af en lijkt de 3-2 eraan te komen maar via de hak van de keeper verdwijnt de bal naast het doel en even later is het aan de andere kant wel raak: 4-1. SSS gaat alles op alles spelen en Jeroen gaat mee de spits in. Als Maarten goed doorgaat en vanaf de achterlijn de bal op Matthijs geeft en die tikt de 4-2 binnen. DBGC probeert het SSS spel te ontregelen en gaat tijdrekken. Vlak voor tijd zorgt Matthijs nog voor de 4-3 maar verder komt SSS niet. En weer valt het muntje de verkeerde kant op voor SSS.