... (e.d.)

Mannen, 2, 2e klasse D

17 februari 2018 12:00

Onbekend

Een goede reeks willen we dit weekend vasthouden. Voor de winterstop werd er gewonnen van Binnenmaas (1 - 4) en Botlek (4 - 3). Afgelopen weekend werd er van Strijen gewonnen in de slotminuten (3 - 2). We stegen op de ranglijst van de laatste plaats naar de 10e plaats.

Het begin van de wedstrijd was voor SSS. We beginnen sterk. Uit een hoekschop van Rens Phillipa valt de bal in een scrimmige en kan Jeroen Koenraadt de bal binnenschieten. Oude Maas speelt met twee sterke middenvelders die de bal veelal in de diepte proberen te spelen richting de drie aanvallers. Mike van Berkel en Jeroen Koenraadt krijgen maar moeilijk vat op deze spelers. Aan de zijkanten krijgen we ruimte. Ruben Besseling kan een aantal voorzetten geven. De hoekschoppen van Rens Phillipa zorgen voor gevaar doordat de bal bij de keeper van Oude Maas getrapt worden, waar veel onrust ontstaat. We gaan rusten met een stand van 0 - 1!

Na rust valt al snel de 1 - 1 uit een voorzet die de speler van Oude Maas knap afmaakt. De wedstrijd kan beide kanten op. Het spel gaat ook veel op en neer. Toch is het SSS die opnieuw een voorsprong pakt. Ook deze keer wordt de hoekschop getrapt door Rens Phillipa. De bal valt bij de tweede paal, waar een speler van Oude Maas de bal over de lijn loopt. Toch is de wedstrijd nog niet voorbij. SSS krijgt kansen op de 1 - 3, maar slagen niet. Maarten van Rennes mag alleen op de keeper af, maar verkrampt en komt niet tot een schot, die de keeper in problemen brengt.
In de 80e minuut valt dan toch de 2 - 2. Een goal die nooit mag vallen. In een scrimmage weten we de bal niet weg te werken en wordt deze binnengetikt. Een paar minuten later scoort Oude Maas ook de 3 - 2 nog. Een diepe bal over de rechterkant kan worden voorgezet en binnengeschoten. In de slotminuten zetten we nog alles op alles, maar krijgen we de kans niet meer.
Een zuur verlies, want deze wedstrijd had net zo goed onze kant op kunnen vallen. We hadden vandaag niet hoeven verliezen. En gezien de kansen hadden we de voorsprong moeten uitbreiden. Enig lichtpuntje dit weekend wat de grote selectie, steeds meer spelers worden fit en bieden concurrentie.
De competitie ligt komende weken even stil (hooguit een enkele inhaalwedstrijd), pas zaterdag 10 maart speelt SSS weer, een uitwedstrijd tegen DBGC 2.