5 - 1

SSS 2

Mannen, 2, 2e klasse D

12 mei 2018 10:30

Met nog 3 wedstrijden te spelen staat SSS 2 nog steeds op een laatste plaats in de 2e klasse en lijkt degradatie naar de 3e klasse onafwendbaar, maar het is en blijft voetbal. Tegen koploper Spijkenisse 2 zijn om uiteenlopende redenen de volgende spelers afwezig: Maarten, Jeroen, Remy, Ruben, Aaron en Matthijs. Mark is weer aan land en gaat dus weer mee en gelukkig is de JO19-1 vrij en zijn Max, Tim en Stan de Bruin meegereisd naar Spijkenisse. Met de wetenschap dat de trainer de spelers die hij erbij haalt altijd laat spelen gaat dit het debuut in het 2e betekenen voor Tim en Max, Stan heeft eerder dit seizoen al zijn debuut gemaakt. Met 1e en 2e aanvoerder die er niet bij zijn gaat de band vandaag om de “gespierde” bovenarm van Kjell. Met een scheidsrechter die geen Nederlands spreekt en verstaat krijgen de spelers uitleg in het Engels, gelukkig zijn wij Nederlanders goed in Engels en dus is dat geen probleem. Spijkenisse is de betere ploeg maar toch voetballen ze een stuk minder dan in onze thuiswedstrijd. Te snel in de wedstrijd is daar al de 1-0.  Dan komen de kansen voor SSS eerst via Mike en dan nog 2x voor Mark. Aan de andere kant valt dan een lucky goal en zo staat het 2-0. Dan SSS weer via Joeri die opstoomt richting doel en in plaats van zelf te schieten kiest hij voor een voorzet op Mark maar zijn inzet gaat naast. Een paar minuten later is het dan toch raak als een hoekschop van Kjell door Mark binnengekopt wordt: 2-1. De scheidsrechter neemt rare beslissing en zegt daarna sorry en zegt: next time. Na een van die foute beslissingen komt een speler van Spijkenisse met zijn knie in de rug van Sylvano, Rob krijgt hem nog even opgelapt maar na zijn volgende redding gaat het niet meer met zijn rug en moet Sylvano het veld verlaten. Max komt er dan in en na overleg gaat Kevin onder de lat staan. In de 55e minuut van de eerste helft komt SSS op een 3-1 achterstand en dan vindt de scheidsrechter dat het tijd wordt voor de rust. Mark blijft in de rust achter in de kleedkamer en Tim maakt zijn debuut in het 2e. Stan gaat gelijk beginnen met warmlopen en zal 10 minuten na rust invallen voor Jimi. Het duurt even voor dat Spijkenisse het net weer vindt maar na 15 minuten staat het 4-1. Jaimy moet dan geblesseerd het veld verlaten en Julian komt erin. SSS wordt in de 2e helft maar 3x keer gevaarlijk: eerst wordt een inzet van Tim nog net door een verdediger van de lijn gehaald en vervolgens glijd Julian de bal naast en uit een hoekschop van Mike tikt Tim de bal net over de lat. Spijkenisse weet Kevin nog 1x te passeren en zo eindigt deze wedstrijd in een 5-1 nederlaag. De andere resultaten zijn helaas niet gunstig voor SSS 2 en zo lijkt degradatie onafwendbaar… ik zeg lijkt want het is nog steeds onduidelijk hoe de KNVB omgaat met de fusie van Oude  Maas en PSV Poortugaal…. Misschien dat het eens tijd wordt dat de KNVB duidelijkheid geeft hierover! Julian en Stan gaan vervolgens door naar het 1e waar Stan (16 jaar) later die middag zijn debuut in SSS 1 zal maken!!