78'
90'

2e klasse D

22 september 2018 14:30

Na de kraker van vorige week in de laatste bekerwedstrijd tegen NSVV opent SSS de competitie met een wedstrijd thuis tegen KethelSpaland. Helaas nog zonder Max Pelkman (heeft vandaag wel zijn eerste minuten gemaakt bij het tweede) en de nog geblesseerde Emiel Elvers. Kan SSS vandaag de zelfde strijdlust op de mat leggen als vorige week? SSS start voortvarend en het krijgt de eerste kans maar het schot van Julian van Dijk wordt tot hoekschop verwerkt door de keeper. Even later is het Gijs van de Zande die diepgestuurd wordt maar zijn voorzet kan door Dennis de Cauwer net niet in het doel getikt worden. De volgende SSS kans komt na een voorzet van Julian van Dijk en de bal wordt goed gecontroleerd door Dennis de Cauwer maar vervolgens raakt hij de bal verkeerd en gaat zijn schot voorlangs. Tussendoor komt KethelSpaland er een aantal keer dreigend uit. Dan is het wel raak voor SSS als wederom Julian van Dijk de bal op Dennis de Cauwer geeft maar helaas heeft de scheidsrechter een duwfout gezien en keurt het doelpunt af en zo lijkt er niet gescoord te worden in de eerste helft maar daar denken ze helaas bij KethelSpaland anders over en die koppen de 0-1 binnen (al ging daar wel een duwfout aan vooraf). In de laatste seconden is het Dennis de Cauwer nog die de bal op de paal schiet en zo gaan we rusten met een 0-1 achterstand. Direct na rust is het SSS dat op gelijke hoogte komt als Gijs van de Zande de bal voorgeeft op Frank van der Linden die de bal controleert en de keeper omspeelt en zo de bal in het lege doel kan tikken 1-1. Maar helaas staat het binnen 3 minuten alweer 1-2 voor KethelSpaland. Deze dreun komt aardig aan bij SSS en het loopt even niet. In de 75e minuut komt er dan pas weer een kans voor SSS als Jeffrey Heijnen een vrije trap neemt welke mooi wordt aangenomen door Geir Sizoo maar helaas gaat het schot vervolgens hoog over. In de 85e minuut lijkt KethelSpaland de wedstrijd te beslissen als de eerste kopbal nog op de lat eindigt maar terug het veld inkomt en dan alsnog in het doel gekopt wordt 1-3. Maar SSS recht de rug en gaat vol op de aanval spelen en dat komt een afvallende bal voor de voeten van Giijs van de Zande en die twijfelt niet en haalt verwoestend uit 2-3. In de slotseconden van de blessuretijd is het Frank van der Linden die de achterlijn haalt en de bal bij de tweede paal neeregt en daar staat Gijs van de Zande die toch nog de 3-3 binnenkopt vrijwel direct gevolgd door het eindsignaal en zo houdt SSS toch nog een puntje aan deze openingswedstrijd over. Volgende week zaterdag gaat SSS op bezoek bij Sparta AV.

SSS zoekt nog iemand die de wedstrijdverslagen wil schrijven. Lijkt dit je wel wat meld je dan even bij Bert Bos.