DCV 1

2e klasse D

2 februari 2019 14:30

H.J.A. van der Maat

Vandaag komt de koploper DCV op bezoek op Klaaswaal. De hele wedstrijd was het grote verschil op de ranglijst niet te zien. In de 1e helft heeft SSS het betere va het spel maar uit de eerste de beste kans voor DCV is het raak 0-1. De kansen voor SSS zijn er zeker maar een schot van Feni Bileti wordt net naast het doel getikt door de DCV keeper en even later is het Frank van der Linden die een voorzet van Ryan Richard net over de lat tikt. In de 29e minuut levert een overtreding op Max Pelkman een strafschop op voor SSS en deze wordt door Frank van der Linden feilloos benut: 1-1. Deze stand wordt ook de ruststand. In de 2e helft een iets sterker DCV maar echt gevaarlijk worden ze niet en daar SSS ook niet echt gevaarlijk meer wordt lijkt deze wedstrijd in een gelijkspel te eindigen en daarmee een stunt voor SSS. Helaas mocht het niet waar zijn want in de laatste minuut is het DCV dat de 3 punten steelt en mee naar Krimpen aan de IJssel neemt. Was de bal wel over de lijn of werd keeper Sylvano Diepeveen geduwt? Het maakt allemaal niet uit het doelpunt telt. Het geluk van een aanstaand kampioen en het ongeluk van een team dat strijdt tegen degradatie. Volgende week wacht de degradatiekraker uit tegen KethelSpaland.

Trainer Mark Smeding stuurde de volgende 11 spelers het veld in: Sylvano Diepeveen, Erik Blokland, Tim Lader, Stefan Gerritse, Kjell Hoeve, Sven Moerland,  Feni Bileti, Frank van der Linden, Gijs van de Zande, Max Pelkman en Ryan Richard (81e Stefan Bervoets).