85'

2e klasse D

1 december 2018 14:30

M. Moussaoui

En zo is de feestmaand alweer aangebroken. Hopelijk is de maand december SSS goedgezind en dat zou dan vandaag moeten beginnen in de uitwedstrijd tegen Vitesse Delft. Begin jaren 80 speelden beide ploegen voor het laatst tegen elkaar gespeeld maar de laatste jaren acteerde Vitesse Delft op een veel hoger niveau dan SSS en toch komt er dan weer een tijd dat je elkaar tegenkomt. SSS nog steeds zonder de geblesseerden Sylvano Diepeveen, Stan Moerland, Erik Blokland en Dennis de Cauwer (scheenbeen gebroken) tevens is vandaag Emiel Elvers afwezig. SSS begint goed aan de wedstrijd en na 3 minuten is daar al de eerste kans als Jeffery Heinen een pass geeft op Frank van der Linden die alleen op de keeper afgaat en de bal in de verre hoek schiet maar nog net kan de keeper zijn vingertoppen tegen de bal krijgen waardoor de bal net naast gaat. Even later is het Vitesse Delft die keeper Minnes test maar die slaagt voor de test en nog geen minuut later is het de paal die SSS redt. De volgende SSS kans komt er n wederom een pass van Jeffery Heinen op Frank van  der Linden maar de laatste schiet de bal naast het doel. De kansen voor SSS blijven komen als Kjell Hoeve de bal passt op Max Pelkman die op zijn beurt met een schijnbeweging zijn tegenstander kwijt is en richting doel gaat maar dan binnen de beruchte lijnen op zijn kuit getrapt wordt maar de matig fluitende scheidsrechter ziet er geen strafschop in. Max Pelkman en keepers zijn dit jaar geen gelukkige combinatie maar gelukkig kan hij, na verzorging, verder. Keeper Ricardo Minnes moet even later reddend optreden bij een hoekschop en de daarop volgende kopbal. Op slag van rust is het Geir Sizoo die de verdediger van Vitesse Delft de bal ontfutseld en direct Max Pelkman aanspeelt die vrij voor de keeper staat maar zijn inzet wordt gered door de keeper en zo wordt de rust bereikt met een 0-0 stand. Het eerste gevaar in de tweede helft komt van de thuisclub maar Ricardo Minnes tikt de bal naast. Even later is het een vrije trap van de thuisclub die voor gevaar zorgt maar het is een wonder dat de bal niet in het doel verdwijnt. In minuut 75 krijgt Vitesse Delft wel erg makkelijk een vrije trap en als deze weggewerkt lijkt te worden komt de bal voor de voeten van een speler van Vitesse Delft en die schiet de 1-0 binnen.  De laatste 10 minuten van de wedstrijd gaat SSS alles of niets spelen en haalt trainer Mark Smeding verdediger Kjell Hoeve naar de kant voor aanvaller Julian van Dijk. Knullig balverlies in de 85e minuut op het middenveld leidt een snelle tegenstoot in van Vitesse Delft en dat is 2-0. SSS probeert het nog wel de laatste minuten maar echt gevaarlijk worden ze niet meer. SSS blijft door dit resultaat onderaan de ranglijst staan en volgende week wacht de volgende kelderkraker thuis tegen CWO 1.

Opstelling SSS: Ricardo Minnes, Jeffery Heinen (60e Stefan Bervoets), Tim Lader, Stefan Gerritse, Kjell Hoeve (80e Julian van Dijk), Feni Bileti, Sven Moerland, Geir Sizoo, Frank van der Linden, Max Pelkman en Gijs van de Zande