SSS blijft laatste na nipte nederlaag tegen Sparta

65'

2e klasse D

16 februari 2019 14:30

E. v.d. Perk

In de strijd tegen directe degradatie krijgt SSS vandaag de nummer 4, RV&AV Sparta, op bezoek. De eerste kans is voor SSS na een mooie pass van Ryan Richard op Max Pelkman alleen kan laatst genoemde net niet vol uithalen. Vervolgens wordt Sparta sterker en komt SSS onder druk te staan. Na 20 minuten komt Sparta dan goedkoop aan de 0-1. Sparta blijft sterker maar echt gevaarlijk worden ze niet tot in de 40e minuut er balverlies is van SSS op eigen helft en dit wordt genadeloos afgestraft 0-2. Dit is tevens de ruststand. In de tweede helft is het SSS dat de mouwen opstroopt en de strijd vol aangaat. Sparta komt nog zelden in de buurt van doelman Ricardo Minnes. Na een diepe bal op Ryan Richard lijkt hij alleen op de keeper af te gaan echter wordt hij onreglementair gestopt, aangezien hij vrijbaan had lijkt hier maar 1 straf op te staan en dat is niet de gele kaart die er aan de verdediger van Sparta uitgedeeld werd. De toegekende vrije trap levert niets op. In de 65e minuut is het Stefan Gerritse die de Klaaswaalse aanhang hoop geeft door de 1-2 binnen te koppen. SSS strijdt tot de laatste minuut maar helaas komt de gelijkmaker niet. Volgende week staat de inhaalwedstrijd uit tegen de nummer 2 NeptunesSchiebroek op het programma.

Trainer Mark Smeding stuurde de volgende 11 spelers het veld in: Ricardo Minnes, Erik Blokland, Tim Lader, Stefan Gerritse, Jeffrey Heinen,  Feni Bileti, Frank van der Linden, Stefan Bervoets (88e Kjell Hoeve), Gijs van de Zande, Max Pelkman en Ryan Richard.