9 maart 2019 14:30

Scheidsrechter

A. Hilgersom

Onbekend

Vandaag de tweede en laatste derby van deze competitie. Op 20 oktober vorig jaar eindige de eerste derby in een afgetekende overwinning van 0-4 voor Strijen. Zal SSS vandaag revanche nemen en voor het eerst sinds 13 oktober 2018 weer eens 3 punten pakken? Met een stormachtige wind begint SSS in ieder geval voortvarend en heeft het beste van het spel en ook de beste kansen. De eerste is voor Max Pelkman maar hij wordt onreglementair gestopt binnen de beruchte lijnen echter de scheidsrechter legt de bal net buiten de beruchte lijnen. De daarop volgende vrije trap levert iets op maar de bal komt vervolgens voor de voeten van Feni Bileti maar zijn schot gaat naast. De volgende SSS kans komt als de bal naar Ryan Richard gespeeld wordt, die stuurt vervolgens zijn directe tegenstander het bos in en lijkt vrij richting doel te kunnen echter wordt ook hij onreglementair gestopt en aangezien Ryan vrijbaan had richting het doel van Strijen zou je denken aan een rode kaart echter de scheidsrechter laat het bij geel. Dit zou de eerste van vele gele en rode kaarten zijn van de zwak leidende scheidsrechter. Ook de volgende kans is voor SSS als de Strijense keeper volledig mis zit bij een voorzet maar Ryan Richard had hier niet opgerekend en krijgt de bal niet in het lege doel. De rest van de eerste helft zakt het niveau van de wedstrijd. De rust wordt dan ook bereikt met een 0-0 stand. In de tweede helft is er meer sprake van een spannende wedstrijd dan van een goede wedstrijd. Het verschil op de ranglijst is wederom niet te zien vanmiddag maar toch is het een kwartier voor tijd Strijen dat de leiding neemt 1-0. Blijft SSS dan wederom met lege handen staan? In de 85e minuut is het een bal die voorgegeven wordt en volgens de scheidsrechter tegen de hand van een Strijen verdediger komt en hij legt de bal op de stip en de verdediger kan met zijn tweede gele kaart gaan douchen. Frank van der Linden blijft koel en zet SSS op 1-1. De laatste minuten met een man meer kan het nog alle kanten op, ook nog de verkeerde kant voor SSS. Maar waar het muntje dit seizoen vele malen de verkeerde kant opviel valt het vanmiddag goed in is het Max Pelkman die in de laatste minuut een voorzet bij de tweede paal binnenschiet 1-2. De grensrechter heeft echter buitenspel geconstateerd maar de scheidsrechter blijft bij zijn besluit en keurt het doelpunt goed. Vervolgens gebeurt er van alles en vult de scheidsrechter de kas van de KNVB: direct rood voor Gijs van de Zande, direct rood voor een reservespeler van Strijen, een paar 2e gele kaarten voor spelers van Strijen. Inmiddels heeft de leidsman maar besloten direct af te fluiten en zo gaan de 3 punten mee naar Klaaswaal. Door deze overwinning doet SSS de laatste plaats over aan Zuidland.

Trainer Mark Smeding stuurde de volgende 11 spelers het veld in: Ricardo Minnes, Jeffery Heinen, Tim Lader, Stefan Gerritse, Erik Blokland, Feni Bileti, Stefan Bervoets, Frank van der Linden, Max Pelkman, Ryan Richard en Gijs van de Zande.

Foto's gemaakt door Piet Engels (vv Strijen)