2 - 1

Zuidland 1

2e klasse D

6 oktober 2018 14:30

Op deze prachtige nazomerdag gaat SSS op zoek naar de 1e overwinning van dit prille seizoen. Dat zou vandaag kunnen gebeuren thuis tegen Zuidland. Maar het zou niet makkelijk worden vandaag want vorig seizoen leverden de wedstrijden tegen Zuidland geen enkel punt op voor SSS. Voor aanvang van de wedstrijd moet trainer Mark Smeding al een wijziging doorvoeren als keeper Sylvano Diepeveen zich niet lekker voelt en dan moet Ricardo Minnes (al een wedstrijd met het 2e achter de rug) zijn plaats onder de lat innemen. In de eerste helft een lauw SSS dat ziet dat de beste kansen voor Zuidland zijn en na 10 minuten is het dan al raak voor Zuidland: 0-1. Het had nog erger kunnen worden voor SSS in de eerste helft maar gelukkig schuift de speler de bal voorlangs het doel ipv van in het doel. Vlak voor rust de grootste kans voor SSS maar het is Gijs van de Zande die een mooie voorzet net over het doel kopt en zo gaat men rusten met een 0-1 stand. In de 2e helft is het SSS dat uitstekend uit de kleedkamer komt en dat resulteert na een minuut of 10 in de een verzet van Dennis de Cauwer en die wordt door Gijs van de Zande feilloos tegen de touwen gekopt: 1-1. SSS is nu de betere partij maar gaandeweg de tweede helft is het Zuidland dat weer sterker wordt. Dan zien we de return van Emiel Elvers, die na lang blessureleed weer zijn eerste minuten maakt in het 1e. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd is het Frank van der Linden die aan een solo begint en op de achterlijn zijn tegenstander het nakijken geeft en uit een bijna onmogelijke hoek de bal in het dak van het doel schiet en zo SSS op een 2-1 voorsprong zet. In de laatste minuten van de wedstrijd zet Zuidland alles op alles om toch nog een puntje aan dee wedstrijd over te houden en die lijkt er ook te komen maar als keeper Minnes gepasseerd is daar de reddende engel in persoon van Stefan Gerritse die de bal stijlvol uit het doel kopt en zo blijven de volle 3 punten op Klaaswaal!

Trainer Mark Smeding stuurde de volgende spelers het veld in: Ricardo Minnes, Geir Sizoo, Tim Lader, Stefan Gerritse, Erik Blokland, Feni Bileti (Max Plekman), Sven Moerland, Jeffrey Heijnen (Emiel Elvers), Dennis de Cauwer, Gijs van de Zande en Frank van der Linden (Julian van Dijk).