81'

3e klasse 8

10 november 2018 14:30

G. den Tuinder

Op deze zaterdag speelt de JO19-1 een thuiswedstrijd tegen Heinenoord JO19-1. Daar SSS 1 vrij is vandaag en SSS VR1 uit speelt is om 14.30 uur veld 1 het strijdtoneel. Daan, Ian en Stef zijn er om diverse redenen niet bij maar gelukkig was de JO17 vrij en hadden Calvin en Jasper wel zin om met de JO19 mee te spelen. Met een voor ons nieuwe scheidsrechter die vandaag voor het eerst een SSS jeugdwedstrijd floot trappen de jongens in de regen af. Gezien de stand op de ranglijst zou het een makkie moeten zijn voor SSS want SSS staat met 10 punten uit 4 wedstrijden in de bovenste regionen van de ranglijst en Heinenoord met 3 punten uit 5 wedstrijden in de onderste regionen van de stand. Maar het blijkt maar weer dat je nooit van de stand op de ranglijst mag afgaan… Gezien het spel van Heinenoord is het onbegrijpelijk dat ze nog maar 3 punten hebben verzameld dit seizoen. Het eerste deel is dan ook voor Heinenoord. Na een minuut of 20 krijgt SSS een vrije trap net buiten het strafschopgebied en Stan trapt hem, geholpen door het natte veld, in het doel: 1-0. Nog geen kans gehad en toch voor staan het is wel eens anders geweest dit seizoen. Er komen hierna wat kansen voor SSS maar gescoord wordt er niet en aan de andere kant is het Dylan die een aantal keer een Heinenoord doelpunt voorkomt en voor een open doel weet de Heinenoord spits nog naast te koppen. Net als vorige week is het Sam niet gegund om te scoren. Na een half uur is het een fout in de Heinenoord verdediging en het is Ryan die hiervan profiteert en geen moeite heeft de 2-0 binnen te schieten. SSS wordt slordiger, was al een paar keer gewaarschuwd en goed weggekomen maar dan is het toch raak met een kopbal uit een hoekschop: 2-1. Jasper in de eerste helft en Calvin in de 2e helft laten zien prima mee te kunnen in een leeftijdscategorie hoger. In de 2e helft zien we de rentree van Mitchel die na een blessure eindelijk zijn eerste minuten in de competitie maakt.  Na 10 minuten in de tweede helft is het Rune met een goede pass op Ryan en die scoort de 3-1. Heinenoord dringt aan en probeert met lange ballen hun spitsen te bereiken maar Noah, Max, Tim K., Matthijs en Corne maken vandaag veel onschadelijk en als ze een keer mis zitten komt Dylan goed zijn doel uit. Twintig minuten voor tijd lijkt er aan alle onzekerheid een einde te komen als Ryan een prima voorzet op Rune geeft maar de inzet van Rune wordt gered door de keeper maar vervolgens komt de bal bij de meegelopen Ryan en die heeft geen moeite om de bal in het lege doel te schuiven. Heinenoord probeert het nog wel en ze scoren nog de 4-2 maar dichterbij komen ze niet en zo blijven de 3 punten op Klaaswaal. Zoals eerder al gezegd is het echt onbegrijpelijk dat dit Heinenoord nog maar 3 punten heeft gehaald want het is echt een goed voetballend team. Volgende week gaan we richting Ouddorp om daar tegen WFB JO19-1 te spelen en iedereen kan zich nog wel vorig seizoen herinneren dus de jongens zijn gewaarschuwd dat het daar kan spoken. Jasper en Calvin bedankt voor het meedoen!
 Ook een bedankje aan de prima scheidsrechter vanmiddag. Mocht je nog eens tijd over hebben mag je gerust bellen met onze scheidsrechtercoordinator.