JO19-1 wint dinsdagavond wedstrijd van Spijkenisse JO19-2

Tim van Zetten (scrimmage)
Matthijs Vos (schot)

2e klasse 6*

9 april 2019 20:00

Vanavond de inhaalwedstrijd uit tegen Spijkenisse JO19-2. Deze wedstrijd stond gepland voor 20 april a.s. maar dan zijn de jongens bij Huub Stevens op bezoek om hem mentaal te ondersteunen in zijn degradatiestrijd met Schalke ’04. Dylan is nog geblesseerd en daarom staat  Kris (JO17) weer onder de lat. Onder het toeziend oog van de assistent trainer van SSS 1 die komt scouten voor volgend seizoen wordt er om 20.05 uur afgetrapt. De eerste grote kans is voor SSS als Rune iedereen te snel af is maar zijn schot gered ziet worden door de keeper. De 2e grote kans is wederom voor Rune als hij de bal doorkopt en er zelf achteraan gaat maar ook nu is het de keeper die met een mooie redding een doelpunt voorkomt. Aan de andere kant krijgt Kris steeds meer werk te verrichten en door al die reddingen zie hem groeien in de wedstrijd, hij is tenslotte ook nog maar 15 jaar jong. Op slag van rust krijgt SSS een corner en uit de scrimmage komt de bal voor de voeten van Tim v. Z. en die schiet de 0-1 ruststand binnen.

De tweede helft wordt SSS vastgezet op eigen helft en is er een geweldige redding van Kris nodig om de gelijkmaker te voorkomen. De kansen blijven komen voor Spijkenisse maar tot scoren komen ze niet. Heel langzaam komt SSS onder de druk uit en tijdens een van de uitvallen wordt Sam onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen en wijst de scheidsrechter naar de stip. Max is de nieuwe strafschoppennemer en schiet hem binnen 0-2. Een paar minuten later is het 0-3 als SSS er snel uitkomt, Daan goed doorgaat en de passt op de vrijstaande Matthijs en die scoort 0-3. SSS denkt dat de buit binnen is en laat de concentratie even los en direct is het Spijkenisse dat de 1-3 scoort.  Het zou nog spannend kunnen worden maar Spijkenisse snijdt zichzelf in de vingers doordat,  wegens aanmerkingen op de leiding, er 2 spelers met geel naar de dug out mogen. In deze overtalsituatie iis er natuurlijk volop ruimte op het veld en Stan stelt Daan in staat om de 1-4 te scoren maar de keeper weet toch nog te redden en zo blijft het 1-3. Het was zeker geen beste wedstrijd maar met 3 punten op zak klagen we daar verder niet over.

Het boekje van de scout bleef overigens  leeg.