2 februari 2019 11:30

Scheidsrechter

B. v.d. Linden

Onbekend

Na de succesvolle voorjaarscompetitie in de 3e Klasse is SSS gepromoveerd naar een zware 2e klasse. En promotie naar de 2e klasse houdt direct in dat je voor de HW bokaal in de A categorie komt en daar hebben we dus SHO, NSVV en Strijen geloot, alleen Strijen heeft het verzoek ingedeeld om in de B categorie ingedeeld te worden dus blijven alleen NSVV en SHO over. Maar wij willen ook wel een keer winnen en naar de B categorie maar ja zo zijn wij niet. Ryan is verhuurd aan SSS 1 en dan doet zich het  probleem op: hoe vang je 32 doelpunten op? Een uitdaging voor de trainer dus. Jasper (JO17) sluit vandaag aan. Op veld 1 wordt er om 11.30 uur afgetrapt tegen XerxesDZB JO19-2. Het is duidelijk te zien dat SSS moet wennen aan de 2e klasse en een voetballende tegenstander. Na een kwartier komt SSS achter via een afstandsschot en niet veel alter zelfs op een 0-2 achterstand. De aanpassingsperiode lijkt voorbij en SSS komt in de wedstrijd door hard werken. Uit een hoekschop kopt Tim K. de bal hard op de keeper maar die krijgt de bal niet onder controle en Rune is er als de kippen bij om de 1-2 te scoren.  Minuten later een overtreding op Stef binnen de beruchte lijnen en dus een strafschop voor SSS en een klusje voor Mitchel. Maar helaas de keeper pakt de strafschop en de rebound voor open doel gaat over en zo blijft het 1-2. Maar gelukkig even later is het wel raak als een schot van Sam niet klem gepakt kan worden door de keeper en nu is Stan attent en die schiet de 2-2 binnen. Na een prima 1e helft van beide partijen is het tijd voor de siroop. De eerste kans in de 2e helft is voor SSS maar het afstandsschot van Tim wordt uit de kruising gehaald. De 2e helft is van beide kanten een stuk minder en levert weinig gevaar op voor beide doelen. De wedstrijd lijkt op een gelijkspel uit te lopen totdat SSS in minuut 87 een strafschop tegen krijgt en die wordt feilloos ingeschoten door de beste speler van XerxesDZB 2-3. In de slotseconden van de wedstrijd wordt het nog 2-4 via een afstandsschot en zo gaat de eerste wedstrijd in de 2e klasse verloren. Volgende week de uitwedstrijd tegen Spijkenisse JO19-2.