SSS MO17-1 haalt eindelijk de eerste punten binnen.

Meisjes onder 17 zaterdag, MO17-1, 1e klasse 4

4 februari 2017 10:30

We vertrokken ‘s ochtens vroeg van SSS  richting  Zuidland met 15 speelsters, helaas is Wendy nog herstellende aan der sleutelbeen, heeft Fabienne deze week der amandelen geknipt, en is Jaimy gebeten door een hamster. We hopen dat ze snel herstellen en er snel weer bij zijn.

We begonnen vandaag met Mandy op het doel, achterin met Lois, Sabine, Myrthe en Britt. Middenveld met Milou als rechtshalf, Lisa als linkshalf en Fenna op 10. Sterre als rechtsbuiten, Demi als linksbuiten en met Kim in de spits. Dat betekent dat Charaya, Amber, Nina en Joelle op de bank beginnen.

We begonnen goed aan de wedstrijd en kregen een aantal kansen. Na ongeveer 10 minuten onderschepte Lisa de achterbal van de keepster van Zuidland en speelde de bal op Fenna en die speelde de 2 verdedigers uit en stiftte de bal over de keepster. Eindelijk de eerste voorsprong van de competitie. Een paar minuten later was het alweer 1-1 door een slechte terugspeelbal van Sabine wie gemist werd door Mandy lag de bal helaas ook weer bij ons in het netje. Even later redde Mandy ons goed in een 1 op 1 duel met de spits van Zuidland.  We kregen nog wel wat kansen via Demi en Charaya maar helaas gingen we na 36 minuten (want de scheidrechter dacht dat we maar 35 minuten speelden) toch de rust in met een gelijk spel.

We begonnen helaas niet zo sterk aan de 2e helft waardoor de verdediging flink aan de bak moest. Maar gelukkig hielden we goed stand. Even later nam Amber een corner waaruit Kim mooi scoorde (maar hoe precies weet eigenlijk niemand) Daarna kwamen we weer beter in ons spel en kregen we de grip op de wedstrijd weer terug. Zal het vandaag dan eindelijk gebeuren?.. De 3 eerste punten van het seizoen.  Na een paas van Sterre op Fenna schiet Fenna de bal mooi in het netje en toen wisten we het zeker dit mogen we niet meer weggeven. Zuidland probeerde alles op alles te zetten om de aansluitingstreffer te maken maar gelukkig bleven we goed strijden als team en sleepte we de overwinning binnen.

Dames goed gevoetbald als team. Deze lijn moeten we nu doorzetten en dat gaan we doen als het winterweer het toelaat volgende week thuis tegen JHR.

Maar nu eerst lekker een patatje eten op SSS!