87'
90'

1e klasse A

21 september 2019 14:30

De allereerste competitiewedstrijd van het seizoen 2019-2020 wordt gespeeld in Wilnis. De eerste wedstrijd is meteen een wedstrijd waar het in het vorige seizoen mee zijn geëindigd. Tegenstander is namelijk CSW VR1 die vorig seizoen op de vierde plaats eindigde in de 1e klasse. In het thuisduel vorig seizoen kwamen we in de eerste helft op een 2 – 0 voorsprong met doelpunten van Griffith (huidige VR1) en Demi O, maar gaven het in de tweede helft weg, uitslag 2 – 3. In die laatste wedstrijd van het vorige seizoen speelden we in Wilnis om de periodetitel. Het werd toen een felbevochten 2 – 3 met doelpunten van Suus, Linda en Ashley (allen in het huidige VR1), waarna de bekerwinst en de verloren nacompetitie volgde.

Dit seizoen mogen we weer opnieuw kijken hoe de kaarten zijn geschut. SSS VR2 is nog niet op volle oorlogssterkte. Dilek, Laura en Kim Ver zijn allen geblesseerd. Ayikoru van de MO19 sluit aan.

Om 14:30 uur wordt er afgetrapt op het kunstgrasveld van CSW. Het is zonnig en warm op het kunstgrasveld. Het begin van SSS is niet goed. In de eerste minuten zijn er meerdere mogelijkheden voor CSW. Een voorzet voorlangs. Schot vanaf de zijkant, waarop Vicky een redding heeft. Uit een hoekschop wordt er binnengekopt, maar kan Charlotte voor de lijn wegwerken. We hebben het beduidend moeilijk  en worden op allerlei fronten afgetroefd. We komen dan ook nauwelijks van onze eigen helft af. Enige mogelijkheid voor SSS is een hoekschop die net over Kim Vroeg heen vliegt. Na meerdere pogingen valt dan ook het doelpunt van CSW. Een steekbal tussendoor wordt in de korte hoek binnengeschoten, 1 – 0. Er volgen nog meer mogelijkheden voor CSW. Enkele schoten en een aanvalster die alleen op Vicky af mag, maar Vicky weet het schot te keren. Na enkele omzetting en het inbrengen van Ayikoru krijgt SSS meer diepte in haar spel en daarmee ook meer dreiging. Zo komt een dieptepass van Tanisha bij Ayikoru die de bal bij de achterlijn teruglegt, maar een schot van SSS kwam er niet. Een andere dieptepass op Ayikoru, maar de keepster van CSW was net eerder bij de bal. Toch blijft ook CSW gevaarlijk met bewegelijke middenveldsters en diepte in hun spel. De ruststand blijft 1 – 0.

Na een donderpreek van trainer Jan moet het de tweede helft beter. Dat gebeurd ook! Er is meer strijd en er wordt beter gevoetbald. We spelen dan ook meerdere minuten op de helft van CSW en creëren de eerste kansjes. Een voorzet van Suzanne T, maar Brigitte komt tekort om binnen te schieten. Ayikoru is eerder bij een terugspeelbal, er volgt dan een voorzet, maar deze wordt eenvoudig weggewerkt. Na een steekpass van Jamie gaat het schot van Suzanne D voorlangs. CSW heeft nog wel enkele momenten bij het doel van Vicky, maar grote kansen blijven uit. Een aantal momenten zet SSS goed druk en veroverd het de bal al vroeg.  Er is meer strijd en dat blijkt uit de felle duels en irritaties die ontstaan, mede vanwege de belabberde scheidsrechter. Een doorgebroken speelster wordt door Naomi onderuitgehaald. De vrije trap wordt vervolgens door Vicky gepakt. Het wegtrappen van de bal levert de volgende gele kaart op. Toch komt SSS met een gelukje op gelijke hoogte! Uit een voorzet van Suzanne T wordt de bal door een verdedigster van CSW in haar eigen doel gewerkt, 1 – 1. En met nog elf minuten op de klok.. Vijf minuten later wordt de ban gebroken en is de voorsprong voor CSW daar. Uit een vrije trap (waar er twee overtredingen op SSS voorafgingen..) wordt de bal van dichtbij binnengeschoten, 2 - 1. Hierna loopt CSW binnen zes minuten de score op. Fenna haalt haar tegenstander onderuit in het strafschopgebied, penalty wordt strak in de hoek binnenschoten, 3 – 1. Een lobje over Vicky is de 4 – 1. En een schot vanaf de zijkant in de verre hoek betekent de 5 – 1.

Er is niet goed gevoetbald, maar in de tweede helft wel gestreden. De 1 – 1 valt gelukkig, maar wel verdiend op dat moment. Daarna loopt binnen zes minunten de score op en is de uitslag geflatteerd, want zeker de tweede helft waren we niet minder.

Het is iets waar we mee verder kunnen. Komende week een normale trainingsweek voor de eerst thuiswedstrijd in de competitie. Het is tegen de degradant uit de hoofdklasse, Ter Leede VR2. Vorige seizoen verloren we in Sassenheim in de eerst bekerwedstrijd met 4 – 0. Het zal ook een pittige wedstrijd worden. Om 12:00 uur op het hoofdveld van SSS de aftrap.