1e klasse A

1 februari 2020 12:00

D.P. van Heijningen

De competitie wordt na de winterstop hervat met een thuiswedstrijd tegen CSW VR1uit Wilnis. Uit werd er de eerste competitiewedstrijd verloren, dus tijd om iets recht te trekken. Zeker ook gezien de stand op de ranglijst in de 1e klasse.

Er wordt slecht begonnen aan de wedstrijd en uit een harde voorzet raakt Esra de bal verkeerd, in haar eigen doel. Pas halvewege de eerste helft met een kleine omzetting komt SSS in het spel en speelt het even veeelvuldig op de helft van CSW. Vele grote kansen leveren het niet op. Vlak voor rust is het Brigitte met een afstandsschot die de keepster verrast en de stand gelijk trekt.
De tweede helft is het meer een gelijk opgaande strijd en zijn er voor beide teams maar weinig echt grote kansen. CSW heeft dat met een uitbraak, waarbij ze tegen de paal schieten en met de rebound van dichterbij ook tegen diezelfde paal aan schieten. SSS heeft het met Suzanne D, die een schot voorlangs heeft, en andere Suzanne net te kort komt.
CSW scoort de 1 - 2 als een bal in ons eigen strafschop niet weggewerkt wordt. Brigitte loopt even later tegen een tweede gele kaart (makkelijk gegeven) aan, waardoor er nog meer dan een kwartier met 10 vrouwen de wedstrijd uitgespeeld moet worden. CSW beslist daarna de wedstrijd met 1 - 3 stand.
SSS VR2 had vandaag niet hoeven verliezen, maar dat hebben we vaker dit seizoen gezegd. We waren niet brutaal genoeg en creëerden gewoon te weinig kansen.
Realiteit is nu dat het gat met de veilig plaatsen in de 1e klasse weer iets groter is geworden. De punten zijn zeer welkom.. Misschien volgende week uit bij IJVV in IJsselstein om 14:30 uur...?