94'

1e klasse A

28 september 2019 12:00

M. (Michael) Medina

De eerste thuiswedstrijd in de competitie is meteen een zware. Tegenstander is namelijk Ter Leede VR2, die vorig seizoen degradeerde uit de hoofdklasse. Vorig seizoen speelde SSS nog in de landelijke beker tegen ze. Toen wist SSS, ondanks het 4 – 0 verlies, zich kranig te weren. Toch hoopt SSS dit jaar meer tegen ze in te brengen.

De selectie is nog niet geheel fit. Dilek is nog geblesseerd. Daarnaast zitten er een aantal meiden op de bank die niet volledig fit zijn. Vanuit SSS VR1 sluit Griffith aan.

De wedstrijd begon iets later vanwege een verlate warming up (mede door de uitloop van SSS JO17) en de scheidsrechter die nog vijf á zes minuten nodig had met kaarten controleren. Vervolgens begint SSS dan ook nog eens zelf vijf minuten later aan de wedstrijd. De bal ligt dan ook binnen drie minuten al in het doel. Uit een voorzet vanaf de zijkant is het schot meteen raak, 0 – 1. Hoewel de wedstrijd droog begon, volgde al snel het herfstachtige weer met regen. SSS speelt tegen de wind in en heeft dan ook moeite met de diepteballen van Ter Leede die over de laatste linie vallen. Wanneer SSS daarna van de eigen helft weet af te komen, weet het druk op Ter Leede te leggen. Er volgen dan ook een aantal mogelijkheden. Uit een vrije trap van Demi O kan Suzanne D koppen, maar in de hoek heeft de keepster de bal. Een schot van Demi O en Suzanne D uit een vrije trap, maar de keepster weet te redden. Uit een steekbal van Jamie gaat Suzanne over de uitkomende keepster heen, en liet de keepster de bal los. Ter Leede heeft nog een kans wanneer er vanaf de zijkant een schot volgt en Charlotte de bal voor de lijn wegwerkt. Voor de rust moet Tanisha het veld verlaten vanwege een blessure. Laura komt in het veld en met een kleine omzetting wordt er ingezet op de tweede helft.

Wanneer de assistent-trainer nog niet op het veld is, ligt de bal al in het doel. Opnieuw wordt er niet goed gestart en is het dus 0 – 2. Vervolgens hebben we moeite om echt druk op Ter Leede te leggen. Er wordt wel geprobeerd de aanval te zoeken, maar vaak wordt deze nog niet goed in stelling gebracht. Ter Leede blijft ook de aanval zoeken, maar ook daar lukt niet alles. De aansluitingstreffer volgt wanneer Naomi, na een dieptepass, onderuit wordt gehaald door de keepster in het strafschopgebied. De strafschop wordt door Griffith binnengeschoten, 1 – 2. Vier minuten later is er een foutje achterin en omspeelt de aanvalster Vicky en tikt binnen, 1 – 3. De voorsprong van Ter Leede is weer vergroot. De laatste twintig minuten weet SSS wel op druk op Ter Leede te leggen en krijgt het vele kansen op de aansluitingstreffer. Naomi en Suzanne D worden dan ook een aantal keer in de diepte gevonden. Een schot van Suzanne D op de lat. Een schot van Griffith net naast. Uit een voorzet van Suzanne T volgt een schot van Brigitte tegen Suzanne D, die in de baan van het schot ligt. Een schot van Suzanne D, maar de keepster heeft een redding. Een passeeractie van Griffith, waarna het schot van Griffith langs de keepster gaat en door een verdedigster wordt weggehaald. De bal gaat er niet in. Bij Ter Leede wel, wanneer de ruimtes achterin groter worden. Er was al een kans toen een aanvalster alleen op Vicky af mocht en het schot tegen de paal kwam. De tweede keer was het op snelheid en met het schot tegen de binnenkant van de paal wel raak. Einduitslag is dan ook 1 – 4.

Ook dit weekend voelt de uitslag geflatteerd. Helaas door persoonlijke fouten en twee keer niet scherp beginnen aan de wedstrijd levert vier tegendoelpunten op. De kansen weten we niet te benutten om er een gelijkwaardigere uitslag van te maken.

Toch hebben we al beter gespeeld dan vorige week, was er meer strijd en werd er beter gevoetbald met tijd en wijlen. Daarmee bouwt SSS VR2 verder en gaan de resultaten straks vanzelf volgen.

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd! Om 12:00 uur speelt SSS VR2 dit keer tegen IJzendijke VR1. Zij wisten hun eerste twee competitiewedstrijd te winnen. Het zal opnieuw geen makkelijke wedstrijd worden.