SSS VR2 trekt de degradatiekraker in de tweede helft naar zich toe!

2 - 3

SSS VR2

1e klasse A

16 november 2019 14:30

Afgelopen dinsdag werd er in een oefenwedstrijd ruim gewonnen van Excelsior Rotterdam MO17-1, met 7 - 0. Helaas leverde dit nog geen punten op. Het wordt eigenlijk weer tijd voor punten in de competitie. We spelen dan ook tegen de nummer laatst in de competitie, Sportclub Monster. Zij hebben net als ons 3 punten, maar een minder doelsaldo. In het seizoen 2017-2018 speelde SSS VR2 met Sportclub Monster in de 2e klasse. Toen eindigde SSS op de tweede plaats, met 1 punt meer dan sportclub Monster, die derde werden (overigens met precies hetzelfde doelsaldo). Uit werd er 1 - 0 verloren (10 maart 2018). Thuis werd er toen gewonnen met 3 - 2, doelpunten van Kim Vroeg, Naomi en Tanisha. Vorig seizoen speelde we ook nog tegen Monster in de beker. Ook toen (19 maart 2019) werd het thuis 3 - 2, met twee doelpunten van Mandy van der Heiden en een doelpunt van Naomi. We hebben het dus altijd moeilijk tegen sc. Monster..

Dit weekend zijn Fenna en Tanisha niet aanwezig. Vanuit VR1 sluiten Suus en Esra aan.

Voorafgaande aan de wedstrijd kwam de scheidsrechtster om de regeltjes en de kaarten te controleren. Ze zou de regeltjes in de wedstrijd soms ook streng hanteren. Om 14:38 uur werd er afgetrapt op het kunstgrasveld van het sportpark Polanen. Vanaf de eerste seconden is SSS beter en speelt het meerdere minuten op de helft van Monster. Uit een hoekschop volgt het grootste gevaar, wanneer er een aantal op het doel geschoten wordt, maar er steeds weer iemand tussen stond. Daarna zakt SSS weg en speelt het een mindere eerste helft. Het is veel onrustiger en er wordt te veel de lange bal gezocht. Monster wordt feller en speelt heel goed en gevaarlijk aanvalsspel; ze zijn snel in de omschakeling en zoeken op het juiste moment de diepte. De gevaarlijke nummer 10 is bij veel aanvallen betrokken. In het tweede moment voor het doel van Vicky is het dan ook al raak. Een vrije trap vliegt in de kruising. Vicky moet daarna in een één tegen één de grotere voorsprong van Monster voorkomen. SSS heeft nog wel één kans op de gelijkmaker, wanneer Jamie een steekbal heeft op Brigitte, die de bal onder de keepster doorschuift. Het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel, onterecht volgens velen (ook Monsterfans) langs de kant. Vervolgens zijn er nog meerdere kansen voor Monster en staat Charlotte vaak in de weg. Zo weet ze een voorzet te verlengen voordat de spits kon binnen schieten. En ze haalt bij een hoekschop de bal voor de lijn weg. Het staat nog maar 1 – 0, maar de tweede helft moet echt beter.

De tweede helft is de wedstrijd meer gelijkwaardiger. SSS levert meer strijd en probeert ook Monster meer onder druk te zetten. Het levert ook de gelijkmaker op wanneer de keepster de bal in de voeten speelt van Suus B, die de bal vervolgens  over de keepster in het doel schiet. De keepster zit er nog aan, maar de bal stuitert tegen het zijnet, 1 – 1! Het spel wordt meer op het middenveld gespeeld met dieptepasses komt een van beide teams bij de goals. Zo is Monster nog kansrijk, maar heeft Vicky een antwoord op het schot. Later is het Brigitte die de bal op Suzanne T steekt. Ze schiet de bal onder de keepster door, 1 – 2! In deze fase is SSS ook iets sterker en vergroot ook de voorsprong. Suzanne T tikt de bal door op Demi, die de bal om de keepster heen speelt en binnentikt, 1 – 3! Hierna ligt het spel meer stil en probeert Monster de aansluitingstreffer te maken. Deze valt ook zo’n 4 minuten voor tijd, wanneer een aanvalster in het strafschopgebied mag binnenschieten, 2 – 3. Dan is het nog even volhouden en krijgt Monster ook zeker nog kansen, maar staat Vicky goed in de weg. De overwinning is binnen!!

Het was zeker geen geweldige wedstrijd en ook nu hebben we weer moeite met sportclub Monster (weer maar één doelpunt verschil), maar de strijd die deze wedstrijd vroeg, was er zeker de tweede helft!

Een verdiende overwinning op basis van de tweede helft. Op de ranglijst slaan we een gaatje met sportclub Monster, maar staan we nog steeds voorlaatste. Het gat met de nummer 9 (de veilige plaats) is drie punten. Het gat met de nummer 6 t/m 8 is 6 punten. Er moeten dus nog meer punten bij....

Misschien lukt dat wel in Utrecht, wanneer we tegen Sporting’70 VR1 spelen. Vorig seizoen verloren we daar kansloos (3 – 0), door de speelwijze van onze huidige VR1 trainer Jamel Rikkers. Om 15:00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Voordorp.