2 - 1

Gooi 't sc VR1

1e klasse A

26 oktober 2019 12:00

Dit weekend pakt SSS VR2 de draad weer op in de competitie, na vorig weekend vrij te zijn geweest. Speelsters hebben rust gekregen en konden op de trainingen het spel verbeteren. Op naar de eerste punten in de competitie!

De tegenstander waar het misschien wel tegen moet gebeuren is ’t Gooi. Vorige seizoen wisten we de thuiswedstrijd te winnen met 3 – 1. Toen na een 0 – 1 achterstand kwamen we voor rust op gelijke hoogte door een doelpunt van Tanisha. Na rust is SSS duidelijk sterker en werd er door Chantal en Linda gescoord. De uitwedstrijd ging vorig seizoen verloren met 2 – 0. Het team uit Hilversum staat momenteel op de 7e plaats met 6 punten. Nadat ze de eerste twee wedstrijd wonnen, verloren ze de laatste twee wedstrijden.

SSS gaat met een grote groep op zoek naar de eerste punten. De selectie wordt versterkt door Suus van VR1. Alleen Tanisha is nog geblesseerd.

Als we tegen ’t Gooi spelen, dan is er ook altijd wind. Ook dit weekend. Er wordt bewust gekozen om met de wind mee spelen de eerste helft. De eerste helft is SSS sterker en speelt het goed de bal rond achterin. Voetballend is het dan ook niet onaardig, met soms mooie aanvallen, maar de laatste pass blijft soms uit of zijn niet goed om echte grote kansen te creëren. We zijn wel een aantal momenten in het strafschopgebied, maar het schot blijft uit. Na een hoekschop volgt opnieuw een voorzet van Demi. Dilek kan koppen, maar een verdediger probeert de bal uit het doel te koppen, waarna de bal in de tumult valt en Brigitte de bal eenvoudig kan binnentikken, 1 – 0! Een verdiende voorsprong. ’t Gooi is gevaarlijk uit een aantal diepe ballen. Vicky is vaak op tijd uit haar doel. Eén keer werd Vicky omspeelt en werd het schot vanaf de zijkant door Naomi voor de lijn weggehaald. Later vergroot SSS de voorsprong. Een mooie pass van Suus over de verdediging heen, kan door Demi voor de uitkomende keepster worden verlengt in het doel! Nog geen 20 seconden later valt de aansluitingstreffer van ’t Gooi. Een bal diep en een ongelukkig actie achterin, waardoor de bal kan worden binnengetikt, 2 – 1. Het is tevens ook de ruststand.

Na rust heeft ’t Gooi de wind mee en zijn ze sterker. Ze spelen veelal op de helft van SSS en komen ook een aantal keer in en rond het strafschopgebied. In een uitbraak heeft SSS nog wel een goed kans. Demi heeft een mooi schot over de keepster heen tegen de lat, nadat ze aar duel rondom de middenlijn won. ’t Gooi krijgt ook meerdere kansen. Zo gaat een bal net naast. Er zijn dieptepasses en worden de voorzetten vanaf de zijkanten niet benut. Hier zaten ook zeker een aantal goede kansen tussen, maar SSS doorstaat het. Ook krijgt het nog een aantal momenten voor het doel van ’t Gooi. Een schot van Suzanne T, een schot van Demi O, maar een mooie redding van de keepster. Met nog bijna vier minuten blessuretijd was het volhouden, maar dan zijn de eerste punten van dit seizoen binnen!!

De tweede helft was niet van schoonheid, maar wel met strijd! De eerste helft hebben de goed benut en goed de bal rondgespeeld. Wat fijn om van de hatelijke nul af te zijn! Wel staan we nog onderaan in de competitie. Dit mede doordat andere teams ook dit weekend hun punten wisten te pakken.

Volgende week reist SSS VR2 met de bus naar Ede. We spelen tegen promovendus Blauw Geel’55 VR1, die ook de laatste twee wedstrijden verloren.

Wist je dat?

Vorig seizoen pakte SSS VR2 de eerste overwinning in de 1e klasse op 27 oktober 2018, thuis tegen LYRA VR1 met 1 – 0, toen met een mooi schot van Roebi. Het is dus 364 dagen later dat SSS VR2 opnieuw een eerste overwinning behaald in het seizoen!