SSS VR2

1e klasse A

8 februari 2020 14:30

In de tweede competitiewedstrijd na de winterstop spelen we uit bij IJFC in IJsselstein.
Vanwege de kleine selectie bij SSS VR2 sluiten er vandaag een aantal meiden van SSS VR1 aan (die dit weekend vrij zijn). Zo maakt Agnita haar debuut na lang blessureleed, mede omdat Vicky afwezig is. Stephanie, Linda, Maartje en Griffith maken speelminuten na een blessure of weinig speelminuten in het 1e. Verder spelen Marietje, Celine en Rosalie net als het voorgaande weekend mee. De rest van SSS VR1 reisden mee naar IJsselstein en namen plaats op de tribune waar zij luidkeels het team aanmoedigde.

In de eerste 28 minuten was SSS duidelijk sterker en speelde het goed de bal rond en creerde de kansen. IJFC was een enkele keer gevaarlijk, maar Agnita wist met goed keeperswerk haar doel schoon te houden. Het spel werd ook beloond met een doelpunt van Stephanie op aangeven van Linda, en even later het doelpunt van Linda op aangeven Stephanie. Hierna werd het spel grimmiger, liet de scheidsrechter te veel toe en onthield hij een strafschop, toen Stephanie onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Ze raakte hierbij geblesseerd en moest het veld verlaten, Rosalie nam haar plaats in. In de onrust aan het einde van de eerste helft, valt ook de aansluitingstreffer van IJFC, een frommelgoal, maar toch..

Na rust stelt SSS snel orde op zaken, als Griffith een mooie pass heeft op Linda, die met een bekeken bal over de keepster, de stand op 1 - 3 zet. Er wordt met vlagen zeer sterk gespeeld en goed aanvalspel getoond. De 1 - 4 volgt dan ook. Marietje heeft een mooie steekpas op Maartje, die de bal voorlegt, waar Linda gemakkelijk kan binnentikken.
IJFC komt nog wel terug, wanneer een foute terugspeelbal door de aanvalster van IJFC wordt binnengeschoten. SSS vergroot nog wel de marge naar 2 - 5. Linda heeft ditmaal een steekbal op Marietje, die de bal langs de keester in het doel schiet.
Een verdiende en niet onbelangrijke overwinning op IJFC. SSS VR2 staat nog wel op de laatste plaats, maar sluit weer een beetje aan bij de onderste plaatsen.
Komende weekenden zijn SSS VR1 en VR2 vrij. Pas 29 februari staat de eerst volgende wedstrijd gepland. Maar dit is er meteen eentje! De derby (in het vrouwenvoetbal) tegen RVVH. De ridderkerkers komen op bezoek in Klaaswaal, in de hoop punten te pakken, maar SSS zal dat niet toestaan..

Een kleine ode aan Linda; Haar fijne techniek, haar scoringsvermogen, maar ook oog voor anderen. Ze voelt zich duidelijk op haar gemak bij SSS VR2. En SSS VR2 is zeer blij met haar. Dit weekend was ze bij alle vijf de doelpunten betrokken en liet ze zien dat ze klaar is voor de tweede seizoenshelft.