1 - 1

RVVH VR2

1e klasse A

29 februari 2020 12:00

Vandaag stond thuis de wedstrijd tegen het Ridderkerkse RVVH op het programma. De heenwedstrijd eindigde destijds in een teleurstellende 3-0 verlies. Het team heeft dringend de punten nodig om van de laatste plaats te komen en dus voldoende redenen om vandaag de punten thuis te houden in deze derby.

De wedstrijd zou worden gespeeld onder slechte weersomstandigheden. Regen en een sterke wind zorgden voor zeer oncomfortabele omstandigheden voor spelers en publiek. Alhoewel sommigen onder het publiek de warme kantine opzochten om de wedstrijd te kunnen aanschouwen. Alleen de echte diehards stonden langs de lijn om de dames aan te moedigen …

Het technisch duo kwam met verrassende opstelling door Dilek in de spits op te stellen. SSS had gekozen om de eerste helft te beginnen met de wind tegen. Dit zorgde er wel voor dat RVVH al snel meer was te vinden op het SSS-gedeelte van het veld. In de 4e minuut werd een fout in de achterhoede van SSS bijna afgestraft, maar Marjolein wist de bal nog net voor de doellijn weg te werken.

Kort daarop volgde een strakke voorzet van Suus op Dilek, die zich goed vrijmaakte om vervolgens hard uit te halen. Het vizier stond bepaald niet scherp, want de bal eindigde hoog over het vijandelijke doel. Volgens niet bevestigde berichten schijnt de bal nog altijd zoek te zijn.

De soms stormachtige wind zorgde er voor dat SSS moeite had om van zijn eigen helft te komen. Op een voorzet kon de spits van RVVH vrij op doel schieten, maar koos niet voor de hoek, waardoor de bal recht in de handen van Vicky verdween. In de 14e minuut kon SSS wel de bal uit eigen doel vissen. Te traag reageren vanuit het middenveld zorgde voor te veel aan vrije aanvallers van RVVH voor de bal. Op een strakke voorzet kon de bal ingegleden worden; 0-1.

De strijd was verder gedurende de eerste helft in evenwicht. RVVH maakte te weinig gebruik van de wind. De lange bal was vaak een prooi voor Vicky of verdween gewoon achter de achterlijn. Ook SSS speelde niet altijd even slim, want in plaats van de bal laag te houden en de korte combinatie te zoeken, werd vaak de bal (te) hoog gegeven, waardoor deze te makkelijk kon worden verdedigd.

In de laatste fase van de 1e helft kreeg SSS de kans op de gelijkmaker. Demi kreeg alle kans om door te stomen tot aan het 16 meter gebied. Kort kappen en vervolgens schieten, maar helaas verdween de bal op de lat. Vlak voor de rust wist Marietje door te breken, maar werd vervolgens “professioneel” onderuitgehaald ten koste van een gele kaart. De toegekende vrije trap leverde niets op.

Na de rust stond er een heel ander SSS op het veld. Geholpen door -weer- de wind kwam nu RVVH niet van eigen helft. Al in de eerste minuut na rust wist Dilek een poeier op het vijandelijke doel te schieten, maar doelvrouw Angel van RVVH wist op stijlvolle wijze de bal over het doel te tikken. SSS kreeg meer kleine kansjes, maar wist het doel niet te vinden.

Na pas 15 minuten na de pauze kwam RVVH onder de druk van SSS vandaan, maar direct leverde dit gevaar op. Na 3 spelers uitgespeeld te hebben wist de aanvalster van RVVH de bal vrij op doel te schieten, maar Vicky zag de bal over de lat verdwijnen.

In de 64e minuut was het dan eindelijk gerechtigheid. Een goed genomen ingooi werd vervolgd op Brigitte, die sterk de bal bij zich hield om op het juiste moment de bal af te geven aan de toegesnelde Michelle. Vanaf ongeveer 17 meter plaatste zij de bal hoog in de hoek van het vijandelijke doel. Een fantastisch doelpunt van de deze week 16 jaar geworden middenveldster was het gevolg; 1-1.

Helaas bij het feestvieren raakte Marietje geblesseerd en diende zij zich te laten vervangen.

SSS heeft dringend de punten nodig en voelde dat er meer in zat dan een gelijkspel en ging op zoek naar de voorsprong. RVVH dacht vandaag nog gemakkelijk de punten mee te nemen naar Ridderkerk, maar diende nu alle zeilen bij te zetten om het ene punt veilig te stellen.

In de 85e minuut wist RVVH toch nog door te breken. Met een uiterste inspanning wist Marjolein nog de bal weg te tikken voor de instormende linksvoor, maar de bal diende nog net door Vicky via de paal tot hoekschop te worden getikt.

Ver in blessuretijd ontstond er nog een opstootje. Scheidsrechter Dijkhuizen had vandaag zijn handen vol aan deze felle wedstrijd en kende twee speelsters van SSS en één van RVVH nog een gele kaart toe, maar had makkelijk meer speelsters van RVVH mogen en moeten beboeten. Kort daarop werd de wedstrijd beëindigd.

Een knap resultaat van dames 2. Natuurlijk had er een nog beter resultaat ingezeten, maar het technisch duo Nuts/Veldhoen kan meer dan tevreden zijn over hun dames. Vooral in de 2e helft was er goed combinatiespel te zien, die ze ook tijdens de trainingen laten zien, maar te weinig in de praktijk. Vandaag dus wel! Ook qua inzet konden ze meer dan tevreden zijn.

Zonder onderscheid te maken tussen de speelsters moet -volgens uw verslaggever- één speelster benoemd worden. Naomi had nachtdienst gehad en met een minimum aan slaapuren speelde zij een sterke en nagenoeg foutloze wedstrijd. Chapeau!

Volgende week is de heenwedstrijd tegen het Sassenheimse Ter Leede. Coach Nuts heeft beloofd de punten mee te nemen naar Klaaswaal. De wedstrijd vangt aan om 15:15 uur. Gezien de uitspraak van Jan Nuts en het getoonde spel van SSS vrouwen 2 belooft het wederom een zeer interessante partij te worden.