82'
89'

1e klasse A

23 november 2019 15:00

Vandaag stond de wedstrijd tegen het Utrechtse Sporting ‘70 op het program. De twee laatst gespeelde wedstrijden werden gewonnen, maar de voortekenen voor vandaag waren niet optimaal. Suus en Fenna waren licht geblesseerd, Michelle en Suus B. waren ziek, maar ook Marjolein was bepaald niet fit.  Redenen voor coach Jan Nuts om versterking mee te nemen vanuit de MO19 in de persoon van Iris.

Ook het technisch duo was vandaag niet op hun sterkst; Sander bleef vandaag ziek thuis. Het positieve nieuws was dat Tanisha terug was vakantie en na haar blessure komende week weer begint met trainen.

Al snel werd SSS geconfronteerd met weer een tegenvaller. Bij een botsing tussen Jaimy en haar tegenstander stonden de noppen van de voetbalschoen in haar voet. In eerste instantie leek zij gewisseld te moeten worden, maar uiteindelijk kon ze toch doorgaan.

SSS stond zwaar onderdruk. Een afstandsschot werd door doelvrouw Vicky vakkundig gestopt. Pas na een kwartier wist SSS onder de druk uit te komen en eindelijk op de vijandelijke helft van het veld te komen. Na eerst nog een bal van de lijn te keren werd Marjolein in de 24e minuut toch naar de kant gehaald. Te veel hinder van de verkoudheid diende zij vervangen te worden door Fenna.

In de 34e minuut was het dan eindelijk raak voor Sporting. Wel een gelukkig doelpunt na een botsing tussen verschillende spelers werd de bal hoog op doel geschoten. De bal eindigde vlak onder de lat;1-0.

Sporting bleef aandringen om de voorsprong te vergroten, maar was slordig in de afronding of vond Vicky als sta-in-de-weg, waarna de pauze werd bereikt met een minimale achterstand.

Na de pauze was Jaimy achtergebleven in de kleedkamer en kwam Kim in het veld. Het leek wel of er een heel ander SSS in het veld stond, want duels werden nu wel gewonnen en er werd veel meer de aanval gezocht. Op een snelle uitbraak in de 48e minuut werd Brigitte weggestuurd door Suus T. Met een afstandsschot probeerde Brigitte de doelvrouw te verrassen en dit lukte; 1-1!

SSS ging door en kreeg zelfs kansen op een voorsprong. In de 59e minuut kreeg SSS een hoekschop toegekend. Deze belandde vlak voor de voeten van Brigitte die hard uithaalde; 1-2.

Het wachten was eerder op de 1-3, dan op de 2-2, maar uiteindelijk brak Sporting in de 70e minuut uit. Een hoge voorzet werd knap diagonaal ingekopt; 2-2.

SSS was leeggespeeld en verlangde naar het einde. In de 82e minuut werd een overtreding op Naomi bestraft met een vrije trap tegen! Deze werd goed ingebracht in het strafschopgebied van SSS. Vicky kwam uit, maar werd gehinderd door de lange spits van Sporting, waarna de bal in het doel werd geschoten. Veel protesten vanuit Klaaswaalse zijde, maar de scheidsrechter was overduidelijk. Doelpunt; 3-2.

SSS probeerde het nog wel, maar behalve een bijna eigen doelpunt van Sporting, kwam het niet.

Vlak voor tijd wist Sporting nog tot scoren te komen, door een misverstand tussen Vicky en Naomi af te straffen; 4-2 en hiermee werd de wedstrijd beëindigd.

Een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft kwam SSS er niet aan te pas. Sporting was slordig, waardoor SSS hoop bleef houden op een positief resultaat. De tweede helft was grotendeels goed, maar ging uiteindelijk aan het eind verloren. Iets waar de ploeg vaker tegenaan is gelopen. De ploeg werd vandaag ook niet geholpen door de verder goed leidende scheidsrechter, maar op twee cruciale momenten een discutabele beslissing nam.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen het Utrechtse Hercules. De wedstrijd start om 12:00 uur.