89'

1e klasse A

30 november 2019 12:00

A.A.K. Lans

Zaterdag 30 november stond de thuiswedstrijd SSS vr2 tegen het Utrechtse Hercules vr1 op het programma, op dat moment de nummer 4 in het klassement. Sinds vorige week is SSS de “fakkeldrager” in de competitie door een verrassende overwinning van Monster op de nummer 2 Ter Leede. Het zou dus een lastige wedstrijd gaan worden, maar de voortekenen waren desondanks positief. Vanuit dames 1 sloten twee sterke speelsters aan, te weten Maartje Huibrechtse en -goede bekende- Marietje van Laar. Deze twee dames, een sterke 2e helft in de voorgaande wedstrijd en prima voetbalweer, kortom alle ingrediënten aanwezig om een mooie pot voetbal te kunnen zien van onze dames.

Vandaag ontbrak Charlotte i.v.m. vakantie. Tanisha was afgelopen dinsdag weer komen trainen, maar kreeg direct weer last van haar knie en zal de komende weken moeten herstellen. Gelukkig was Jaimy voldoende hersteld om aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Ditzelfde gold ook voor Suus B. Suzanne heeft al weken last van haar bovenbeen, maar nam vandaag wel zitting op de reservebank. Ook Marjolein was nog niet voldoende fit, maar was ook te vinden op de bank, naast Laura, Kim en Fenna. Trainer Sander Veldhoen was voldoende hersteld en kon gelukkig vandaag weer aanwezig zijn.

In de 8e minuut werd SSS gewaarschuwd, maar kwam met de schrik vrij. Het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de 16e minuut was het dan helaas wel raak; een hoekschop werd niet weggewerkt en vlak voor de doellijn in de goal geschoten; 0-1. Na een half uur spelen was het wederom raak. De spits van Hercules werd een vrije doorgang geboden en kwam 1-op-1 tegenover Vicky te staan. De aanvalster wist ook onze doelvrouw te omspelen en de bal in doel te brengen; 0-2. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft kregen de gasten opnieuw een grote kans, maar door fel verdedigen van Naomi werd de kans om zeep geholpen. Uiteindelijk zou het iets later dan toch 0-3 worden door een persoonlijke fout in de verdediging.

SSS had nog geen kans gehad. Hercules was in alles de betere. Bij SSS ontbeert de rust in de opbouw. Te veel ballen worden hoog richting de voorhoede gespeeld en waren makkelijk te verdedigen door Hercules. Ook in de duels waren onze dames vaak de mindere. Daarnaast was het combinatiespel van de tegenstander veel beter verzorgd.

Toch was er nog een sprankje hoop op een positief resultaat. Immers had vorige week ook een sterke twee helft gespeeld. Hercules was zonder enige reserve richting Klaaswaal gekomen, dus zou het conditionele aspect misschien doorslaggevend kunnen zijn.

Vanuit goed geïnformeerde bronnen had coach Jan Nuts in de pauze een donderspeech gegeven. Hij en Sander Veldhoen waren zwaar teleurgesteld en schaamden zich voor het getoonde spel van hun dames.

Suus B. had te veel last van haar voetblessure en bleef achter in de kleedkamer. Jaimy werd laatste vrouw en Laura werd het veld ingestuurd om de voorhoede te versterken. En inderdaad leek er een geheel ander team aan de tweede helft te beginnen. De duels werden nu wel gewonnen en werd er meer gespeeld over rechts, waardoor er meer ruimte ontstond en de aanvallen minder voorspelbaar leken. Desondanks wisten de gasten in de 50e minuut weer tot scoren te komen, doordat de buitenspelval niet werkte.

SSS werkte hard om toch nog in de wedstrijd te kunnen komen. En dit werkte, want in de 52e minuut kreeg SSS een vrije kans om tot scoren te komen, maar de doelvrouw van Hercules reageerde attent en wist de inzet van Maartje te keren.

Na een kwartier werd Brigitte vervangen door Suzanne. SSS bleef de aanval zoeken en zodoende kwam er nog meer druk te staan op het vijandelijke doel. En dit loonde, want in de 67e minuut kwam een afvallende bal voor de voeten van Demi en vanaf de 16 meter lijn werd de bal in doel geschoten; 1-4.

Bij een verdedigende actie raakte Michelle geblesseerd en werd zij vervangen door spits Kim om nog meer druk uit te oefenen. Het opportunistische spel werd beloond. Eerst werd een grote kans geboden om tot 2-4 te komen, maar de bal wilde niet in het vijandelijke doel verdwijnen. Toch zou deze volgen. Na een lange pass vanuit Jaimy op Maartje kon deze op snelheid richting doel rennen en al vallend afronden; 2-4. Vijf minuten voor tijd volgde de aansluittreffer na een werkelijk fantastisch afstandsschot van Suzanne waar de keepster geen antwoord op had; 3-4.

Toch wisten de gasten vlak voor tijd de punten definitief mee naar huis te nemen. Door het aanvallende spel van SSS kwamen er gaten in de verdediging. De bal viel ongelukkig voor de voeten van de Utrechtse spits. Ook nu bleef ze heel geduldig om uiteindelijk de bal in doel te schieten; 3-5, waarmee ook de eindstand werd bereikt.

Een wedstrijd met twee gezichten, net als de vorige wedstrijd. Naaste concurrent Monster heeft gewonnen, waardoor SSS nog vaster op de laatste plaats komt te staan. Een positie die het niet verdient, maar wel de realiteit is. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen de nummer twee van de competitie Sparta Rotterdam. Niet heel hoopvol, maar toch blijft er hoop op een positief resultaat.

Gezien de vele pijntjes en blessures snakt het team naar de winterstop om dan de rust te nemen om te kunnen herstellen. Nog één wedstrijd te gaan, met dan ook weer Charlotte in de gelederen. Hopelijk kan het team goed afsluiten, maar de heren coaches hebben nog wel volop huiswerk meegekregen …