57'

1e klasse A

7 maart 2020 15:15

H.N.L. (Henk) de Jong

Vandaag stond de wedstrijd tegen het Sassenheimse Ter Leede op het programma. In de thuiswedstrijd werd -niet geheel kansloos- met 1-4 verloren. De sterke wedstrijd vorige week tegen RVVH en de verwachting op een positief resultaat door Jan Nuts zorgden ervoor dat de wedstrijd met vertrouwen tegemoet werd gezien, ondanks het verschil in de ranglijst.

SSS vrouwen 1 speelde vandaag ook tegen Ter Leede en had ongelukkig verloren met 2-1.

Net als vorige week waren de weersomstandigheden niet best. Het was koud en het waaide hard. Vanuit dames 1 was er versterking in de persoon van Demi.

Met Kim in de basis en opnieuw Dilek en Suus T. in de voorhoede ving de wedstrijd aan. Het was van beide kanten een rommelig begin waarbij met name links op de helft van SSS werd gespeeld. Pas na een kwartier kwam de eerste kans op een doelpunt. Een snelle uitbraak via een lange pas van achteren werd door Suus T. over de uitgelopen keepster geschoten. Haar inzet verdween helaas naast het lege doel. Dat SSS met een positieve intentie naar Sassenheim was gereisd bleek twee minuten later toen na prima combinaties opnieuw de kans kreeg op een voorsprong, maar de bal niet in doel eindigde. Na 20 minuten kreeg Ter Leede een vrije trap toegekend vlak buiten het strafschopgebied. De inzet eindigde op de bovenkant van de lat. De betere kansen waren voor SSS. SSS had de wind tegen, maar toch werd vooral Suus T. gezocht met een lange pass. Helaas kreeg onze spits onvoldoende steun van vooral het middenveld om echt succesvol te zijn. Vlak voor de pauze werd een fout gemaakt op het middenveld, waardoor een strakke pass kon worden gegeven op de rechtsvoor van Ter Leede. In het strafschopgebied controleerde zij knap de bal om vervolgens een draai om de as te maken en haar directe tegenstander het bos in te sturen. Geheel vrijstaand kon zij van dichtbij uithalen. Vicky was kansloos; 1-0. Een minuut later ontstond een soortgelijke actie van de aanvalster en maakte zij de 2-0. Niet veel later kreeg SSS nog een kans op de aansluittreffer, maar kon Dilek nog worden gestopt en werd met deze actie de eerste helft beëindigd. Ondanks de achterstand had SSS geen slecht voetbal laten zien en met iets meer geluk had het -ondanks de tegenwind- met een voorsprong de rust bereikt. Iets wat het team wel vaker heeft laten zien in dit seizoen, maar individuele fouten en toch ook pech achtervolgt het team. De tweede helft zou met de wind mee worden gespeeld, dus was er nog hoop op een goed resultaat.

Na de pauze was Marjolein achtergebleven in de kleedkamer en werd zij vervangen door Fenna. Bijna wist SSS te scoren, maar op een verrassend schot van Brigitte liet de goalie van Ter Leede zich niet verrassen. Ter Leede nam vervolgens het initiatief om deze vervolgens gedurende de tweede helft niet meer uit handen te geven. In de 52e minuut werd de spits van Ter Leede uitstekend bediend via een pass vanuit het middenveld. De rappe dame wist zich van twee verdedigsters te ontdoen om vervolgens Vicky te omspelen en de bal het lege doel in te schuiven; 3-0. Vijf minuten later herhaalde zich zo’n zelfde situatie en wist nu de uitstekend spelende rechtsvoor de bal in het net te schieten; 4-0. Na 60 speelminuten werden Dilek en Kim naar de kant gehaald en vervangen door Laura en Suzanne D.Bijna werd het 5-0 maar -het wordt vervelend- de rechtsvoor van Ter Leede wilde haar 4e doelpunt al vieren, maar Naomi wist de bal voor de doellijn te keren. SSS probeerde nog wel de eretreffer te maken en kreeg 10 minuten voor het eind kans hierop. Maar ook nu was het geluk niet aan SSS-zijde en kregen zowel Brigitte als Laura de bal niet in het net. Vlak voor het einde was er nog een relletje tussen de rechtsvoor van Ter Leede met onze Naomi. De goed leidende scheidrechter voelde de situatie, maar ook de wedstrijd, goed aan en liet de kaart achterwege voor beide speelsters en beëindigde kort daarop de wedstrijd.

In de eerste helft wist Ter Leede onvoldoende voordeel te halen uit de meewind, maar in de tweede helft wist dit slimme team wel het voordeel te halen uit de tegenwind. De rechtsvoor en tegelijkertijd aanvoerster van het Ter Leede team maakte vandaag duidelijk het verschil, terwijl bijna niemand binnen SSS vandaag op haar niveau speelde. Al moet worden gezegd dat Laura een goede indruk achterliet na haar invalbeurt.

Volgende week wacht op het Klaaswaalse sportpark de wedstrijd tegen het Utrechtse Sporting ’70. Zij staan momenteel derde op de ranglijst en doen nog serieus mee voor het kampioenschap. In de heenwedstrijd wisten onze meiden nog bijna te verrassen en werd uiteindelijk nipt verloren. Hopelijk weten de meiden volgende week wel hun niveau te bereiken en valt de bal eindelijk eens de goede kant op en houden we de punten in Klaaswaal.