IJzendijke gaat slordig om met de kansen.

0 - 2

IJzendijke VR1

1e klasse A

5 oktober 2019 12:00

In de maand oktober starten we met een thuiswedstrijd. Wel de tweede thuiswedstrijd achter elkaar in de competitie. We spelen tegen IJzendijke VR1, dat bekend staat als een taaie en lastige tegenstander. SSS VR1 won in de beker met 0 – 6.

Vorig seizoen verloor SSS VR2 de eerste competitie uit bij IJzendijke met 3 – 1 (doelpunt Chantal), maar thuis won SSS op 9 februari 2019 met 3 – 2 (doelpunten 2x Chantal en Demi O). Hopelijk kunnen we dit weekend de punten of een punt thuis houden.

Dit weekend is de selectie niet compleet. Tanisha is geblesseerd en Naomi afwezig. Dilek maakt weer minuten na haar blessure. Ayikoru sluit aan na haar wedstrijd bij MO19.

Vijf minuten voor negen werd SSS gebeld door de KNVB. Er is geen vervanger gevonden voor de zieke aangestelde scheidsrechter. SSS moet zelf zorg dragen voor een scheidsrechter (op korte termijn) en het niet spelen van de wedstrijd zou consequenties betekenen voor SSS. De mening hierover zullen we maar niet met u delen. Gelukkig is onze eigen clubscheidsrechter bereid te fluiten, dhr. De Bie.

De wedstrijd op het hoofdveld begint de eerste minuten op de helft van IJzendijke. Hoewel we geen kans creëren, oogt het redelijk. Vervolgens is het IJzendijke dat veelal op de helft van de tegenstander speelt en ook meerdere grote kansen krijgt. Uit een voorzet kan er worden binnengeschoten, maar heeft Vicky een knappe redding. Na een goede opening knalt het schot van de aanvalster tegen de lat. En een schot voorlangs. De 0 – 1 kan niet uitblijven. Na een dieptepass kan de aanvalster Vicky omspelen en binnentikken. Even later volgt ook de 0 – 2 uit een dieptepass op de gevaarlijke aanvalster, die ook mooi afrond, haar schot raakt de onderkant van de lat en stuitert in het doel. SSS heeft nog een drietal wapenfeiten voor het doel van IJzendijke. Een schot van Suzanne D voorlangs en een schot van Jamie die over gaat. Vlak voor rust lijkt SSS nog terug te komen in de wedstrijd, maar het doelpunt uit een kopbal van Brigitte wordt afgekeurd door buitenspel. Vervolgens is er ook een afgekeurd doelpunt van IJzendijke. Ruststand 0 – 2.

In tweede helft krijgt IJzendijke nog een aantal grote kansen op een grotere voorsprong. Een schot tegen de paal wanneer een speelster door het midden door kan. Een speelster die alleen op Vicky af kan, schiet tegen de paal. En er waren meerdere schoten en voorzetten. Toch speelt SSS een beter tweede helft. Er zijn dan ook een aantal kansjes voor het doel van IJzendijke. Een voorzet van Suzanne T, waarbij Brigitte hem bijna binnen kan tikken. Een voorzet van Suzanne D, maar Suzanne T komt net tekort. De aansluitingstreffer valt niet en IJzendijke weet ook niet meer te scoren, waardoor de wedstrijd met 0 – 2 eindigt.

IJzendijke had vandaag een grotere uitslag kunnen pakken, maar wist niet meer te scoren. SSS heeft er de eerste helft te weinig aan gedaan om er een echte wedstrijd van te maken. Strijd en combinatievoetbal was er wel de tweede helft, maar SSS komt nog tegen IJzendijke te kort. Voortgang is er wel, maar de jonge groep heeft nog tijd nodig om van een ervaren ploeg als IJzendijke te winnen.

Volgend weekend misschien meer kans op punten? Dan spelen we de uitwedstrijd bij RVVH VR2, die door SSS en RVVH toch wel als een derby worden gezien, maar daarover volgende weekend meer. De wedstrijd RVVH VR2 – SSS VR2 is om 12:00 uur in Ridderkerk.