79'

Groep 1 22

31 augustus 2019 12:00

R.M. Leijgraaff

De allereerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen 2019-2020 is tegen Oranje Nassau VR2 (ON VR2). Zij zullen de verre reis vanuit Groningen maken. ON VR2 speelt al meerdere seizoenen in de 1e klasse B. Een mooie tegenstander om te kijken hoever we zijn.

SSS VR2 kent nog enkele vakantiegangers. Alyssa staat op het doel, vanwege de vakantie van Vicky. Vanuit VR1 sluiten Esra, Demi O en Maxime aan.

Op het hoofdveld wordt er nog even snel gewisseld van kant, voordat er afgetrapt wordt om vijf over 12. Het begin is zeer onrustig. Passes zijn niet altijd zuiver en duels worden veelal op middenveld uitgevochten. Beide teams krijgen een kans. Uit een voorzet van Tanisha gaat Brigitte onder de bal door. Uit een vrije trap van ON heeft Alyssa een redding. Vervolgens zetten we binnen twaalf minuten speeltijd een 3 - 0 op het scorebord, met een drinkpauze ertussen. Uit een keepsterfout van ON kan Tanisha de bal over de keepster schieten, 1 - 0. De 2 - 0 is vervolgens een mooie aanval (uit het boekje). Een mooie pass van Demi op Tanisha, die de bal vanaf de achterlijn teruglegt. Suzanne schiet de bal vervolgen stijf in de kruising! De derde valt uit een hoekschop van Suzanne bij de eerste paal. Met duwen van Jamie levert het een eigen doelpunt van een speelster van ON. We zijn niet veel beter, maar bijzonder effectief en enigszins gelukkig op 3 - 0 gekomen. ON komt drie minuten later dan ook terug in de wedstrijd. Uit een steekbal in het midden kan de aanvalster alleen op Alyssa af en schiet ze in de hoek, 3 - 1. De eerste helft blijft een strijd en onzuiver van beide teams.

Na de rust wordt al snel duidelijk dat SSS het niet vol gaat houden. Vanaf het eerste moment staan we onder druk. We laten ON ook te veel rondspelen. Al snel de aansluitingstreffer vanuit een schot vanaf de rand van het strafschopgebied, 3 - 2. We houden geen bal meer vast voorin en spelen te weinig de bal rustig rond. Wanneer we ook nog fout stappen op buitenspel bij een diepe steekbal, valt de gelijkmaker uit een uitgespeeld doelpunt, 3 - 3. En uiteindelijk pakt ON ook de voorsprong. Uit een voorzet wordt er binnengeschoten, 3 - 4. Een paar minuten later valt de 3 - 5 wanneer we op snelheid worden voorgeschoten en de bal in de hoek van het doel belandt. Pas in de laatste minuten van de tweede helft komen we twee keer bij het strafschopgebied van ON. Uit een vrije trap van Dilek hebben we nog een schot op doel voor de statistieken.. Eindstand 3 – 5.

Het blijkt dat we nog niet zover zijn om het een hele wedstrijd vol te houden. Conditioneel moet het nog beter! Ook voetballend moet het nog beter. Het zijn aandachtspunten waar we wat mee kunnen.

Alyssa, Michelle, Suzanne D, Marjolein, Dilek en Brigitte maakten hun officiële debuut voor SSS, en voor de meesten hun debuut op 1e klasse niveau!

Volgende week speelt SSS VR2 de tweede bekerwedstrijd. Met de bus reizen we af naar Hoogeveen voor de wedstrijd tegen HZVV VR1 om 15:00 uur.