JO17 heeft aan twintig minuten genoeg voor ruime bekerzege

1 - 5

SSS JO17-1

Groep 3 37

31 augustus 2019 10:00

Na drie weken training is daar eindelijk de eerste wedstrijd. In Simonshaven spelen we voor de beker tegen de plaatselijke JO17. Helaas hebben we op deze eerste zaterdag meteen met een aantal afwezigen te maken. Jent, Damian, Jesper en Sam kunnen om uiteenlopende redenen niet in actie komen. Gelukkig zorgen keeper Kris, Nino en Ruben voor de nodige aanvulling en hopen we maar dat 12 spelers vandaag voldoende zal zijn.

Daan is niet helemaal fit en begint voorlopig langs de kant. Met Simonshaven treffen we een team dat is ingeschreven in de vierde klasse, terwijl wij het een klasse hoger gaan proberen. In de openingsfase is dat verschil nauwelijks nog te zien want beide teams starten onwennig aan de eerste minuten van het seizoen. Na iets minder dan tien minuten spelen is de eerste kans voor ons. Finn wordt diepgestuurd en schiet uiteindelijk net naast. Even later is het opnieuw Finn die nu van een iets moeilijkere positie de bal voorlangs schiet. Ook Simonshaven weet nog een kans te creëren maar vervolgens voeren wij het tempo op en kan de thuisploeg niet meer volgen. Finn geeft de bal laag voor op Bart maar de keeper weet zijn schot tegen te houden. Daarna is het Finn zelf met de kans als hij de bal van Nino krijgt en net over schiet. We spelen in deze fase de bal aardig rond en Simonshaven snakt naar een drinkpauze. Die komt er niet en binnen vijf minuten drukken we door naar een 0-3 voorsprong. Nino en Finn schieten de bal van afstand knap in de hoek en een steekpass van Finn wordt door Nathan afgerond. Simonshaven raakt met wat geluk dan nog de lat maar daarna gaat het éénrichtingsverkeer weer verder. We bouwen steeds in alle rust op en bij balverlies hebben we de bal ook vaak zo weer terug veroverd. Het levert in het restant van de eerste helft nog twee goals op. Een lage voorzet van Nino wordt nu wel van dichtbij door Bart binnengeschoten en Ruben zorgt met een hard schot van afstand voor de 0-5 ruststand.

In de tweede helft is de opdracht om het veld wat breder te houden, vervolgens de ruimte te zoeken en de bal lekker rond laten gaan. Op die manier kost het allemaal wat minder kracht en maak je het voor jezelf een stuk makkelijker. Nou, minder kracht heeft deze helft zeker gekost, maar niet omdat de bal zo mooi rondgespeeld werd. We doen maar wat, lopen overal en nergens en er zit geen enkele lijn in. Tel daarbij op dat we er ook veel minder energie in willen, of kunnen, steken dan voor de rust en het is niet verrassend dat Simonshaven deze helft zeker niet minder is. Na tien minuten komen ook zij op het scorebord als de bal buiten het bereik van Kris wordt geschoten (1-5). Nog geen minuut daarna is daar ook bijna een tweede treffer als de spits ontsnapt aan de verdediging maar er nu gelukkig in het zijnet wordt geschoten. Simonshaven blijft ook in het laatste deel dreigend met vooral snelle uitvallen maar echte kansen volgen er niet meer. Het blijft bij 1-5 en dus zijn de eerste punten binnen. Een prima eerste helft, zeker voor een eerste wedstrijd, werd afgewisseld met een zeer matige tweede. Het was deze wedstrijd vooral even doorkomen. Met de vakantie achter de rug wordt het team weer compleet en kunnen we de komende weken gaan bouwen aan een elftal en speelwijze. Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen SHO JO17-3 op het programma.