Geen tweede bekeroverwinning voor de JO17

SHO JO17-3

Groep 3 37

7 september 2019 10:00

J. van Zetten

De tweede bekerwedstrijd is een duel op eigen terrein. SHO JO17-3 komt op bezoek om voor een groot deel te bepalen welk team ook na volgende week nog actief is in de beker. Zowel wij (1-5 bij Simonshaven) als SHO (11-1 tegen OSV) wonnen de eerste wedstrijd en dus staat de winnaar van vandaag al met één been in de volgende ronde. Opnieuw missen we erg veel spelers. Nathan, Ilan, Maarten, Jesper en Daan zullen niet in actie komen. Kris, Paul, Nino, Rick en Antonie spelen allen eerst een helft bij ons mee voordat ze bij hun eigen team in actie komen. Klasse weer dat jullie kunnen helpen.

Het ontbreken van een aantal van onze eigen spelers zorgt voor een onrustige eerste helft. Op een aantal plekken moest er noodgedwongen wat geschoven worden en dat voetbalt toch net even wat anders. Eigenlijk zitten we in dit eerste deel geen moment in de wedstrijd. SHO is een stuk feller en wij zijn overal te laat. Gevolg is dat we een hoop overtredingen nodig hebben om die momenten te herstellen. Toch komen we wel op voorsprong, Een goede aanval over de zijkant waarbij Job de bal prima teruglegt wordt door Finn knap in de hoek geschoten (1-0). Een goede vrije trap van Damian zorgt nog bijna voor 2-0, maar ook daarna blijft het enorm slordig van onze kant en lukt het niet om de rust te bewaren. Binnen twee minuten weet SHO de wedstrijd helemaal om te draaien met twee snelle goals die we toch wel erg makkelijk weggeven (1-2). We gaan op zoek naar de gelijkmaker maar het is erg moeizaam vandaag. De inmiddels ingevallen Antonie heeft de 2-2 op zijn schoen maar schiet tegen een Oud-Beijerlandse verdediger aan, die de bal daardoor net voor de doellijn tegenhoudt. Bijna direct daarna toont SHO zich weer effectief en vergroot de score zelfs naar 1-3. In de slotfase van de eerste helft is het echt even de schade beperken en Kris voorkomt met een goede redding een nog grotere achterstand. Ruststand: 1-3.

We zullen ons moeten vasthouden aan vorige week waar er ook een enorm verschil zat tussen de eerste en tweede helft. Al was de buit toen inmiddels wel al binnen na een goede eerste helft. Meteen na de rust is de grootste kans voor Bart maar bij de kansen die we krijgen zit het nou ook niet bepaald mee. Het kost SHO duidelijk minder moeite want zij prikken zelf de 1-4 nog binnen. Het lijkt er vandaag gewoon echt niet in te zitten. Met nog een kleine 25 minuten te spelen is het Finn die loskomt van de verdediging en voor de 2-4 zorgt. Het levert weer wat hoop op bij ons en we gaan meteen een stuk makkelijker voetballen. Ineens spelen we met veel meer overtuiging en lukt er veel meer. SHO lijkt overdonderd en weet amper nog een bal goed te raken. Een prachtige crossbal van Sam wordt door Finn in één keer langs de keeper geschoven en brengt ons weer helemaal terug in de wedstrijd. Er zijn dan nog precies 18 minuten te spelen en met het huidige spelbeeld lijkt niets onmogelijk. SHO heeft dat ook door en is al behoorlijk aan het tijdrekken om het tempo eruit te halen. Met de extra snelheid van Jent voorin erbij proberen we dan nog iets te forceren maar het lukt ons niet meer om op gelijke hoogte te komen. Ook een vrije trap van Damian in de allerlaatste minuut zou in de handen van de keeper belanden. Het is enorm jammer dat we eigenlijk pas na de 2-4 met overtuiging zijn gaan spelen. Daarvoor was het echt te matig om het SHO moeilijk te maken. Zo verliezen we de tweede bekerwedstrijd en kan alleen een wonder ons nog in de volgende ronde brengen. Volgende week de laatste wedstrijd voordat de competitie begint. Tegenstander op eigen veld is dan Oud-Beijerland JO17. Laten we hopen dat we dan over wat meer eigen spelers kunnen beschikken en we voetballend ook weer wat stappen kunnen maken.