Sponsors

JO15-1 strijdend ten onder bij Smitshoek

Smitshoek JO15-2

2 - 1

SSS JO15-1

...
8'
...
47'

Competitie

1e klasse (2e fase) 08

Datum

20 november 2021 13:15

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Smitshoek
Smitshoekse Baan 25
2993BZ
BARENDRECHT
tel. 0180-615275

Op deze eerste wedstrijddag zonder publiek gaan we op bezoek bij Smitshoek. Nouja, zonder publiek. Wij hebben een handjevol chauffeurs langs de kant staan en de ouders van Smitshoek staan achter het hek op de parkeerplaats. Daar schijnt het een stuk veiliger te zijn. Hoe dan ook, we voetballen gelukkig nog steeds. Vorige week wisten we het toen nog legale publiek helaas niet te vermaken. Het werd 1-3 voor nummer laatst Barendrecht en dat lieten we allemaal wel erg makkelijk toe. Helemaal uit het niets kwam dat overigens niet, want ook de trainingen in aanloop naar die wedstrijd waren nogal gemakzuchtig, alsof het toch wel goed zou komen. Soms heb je even zo'n wedstrijd nodig om te beseffen dat het toch echt niet vanzelf gaat. Vanaf maandag gingen de jongens weer als de brandweer en zien we vandaag hopelijk weer een team dat knokt voor elke meter. Helaas moeten we dat wel doen zonder de zieke Raf. Gelukkig mochten we Daan weer eens lenen.

1e helft:
De promotie naar de eerste klasse betekent ook promotie naar een beter kunstgrasveld. Eerst zien we twee oude tegenstanders het tegen elkaar opnemen en dan zijn wij aan de beurt. Vanaf de eerste minuut is te zien dat we in ieder geval met de juiste instelling op het veld staan vandaag, maar ook dat Smitshoek niet voor niets tweede staat en een goed team heeft. Hoewel we keihard werken, kunnen we niet voorkomen dat Smitshoek al snel op een 1-0 voorsprong komt. De spits krijgt iets te veel tijd om uit te halen en schuift de bal in de verre hoek. Aan onze inzet verandert er niets. We gaan ons echt niet zomaar gewonnen geven vandaag. Eerst komen we nog wel goed weg als Smitshoek de lat raakt, maar kort daarna komen we verrassend op gelijke hoogte. De thuisploeg speelt wel met erg veel ruimte in de rug en dus biedt een goede dieptepass uitkomst. Luuk is er als eerste bij en lobt de bal over de uitkomende keeper heen. Op de lijn wordt deze nog weggewerkt door een verdediger en hoewel de vlagger er geen goal in ziet (natuurlijk niet) en onze eigen spits wel (natuurlijk), mag de uitstekend fluitende scheidsrechter, voor ons dan, het eindoordeel geven. Doelpunt! Het staat 1-1. Al snel lijkt Smitshoek weer orde op zaken te stellen, maar een bijna zeker doelpunt wordt toch nog voorlangs geschoten. In de rest van de eerste helft weten we de stand zo te houden en dus zoeken we met 1-1 de kleedkamer weer op.

2e helft:
Helaas komen we gehavend het veld weer op, want Si Wei kan niet meer verder. Bart neemt zijn positie over en gelukkig is uitgerekend Daan erbij om de positie van Bart dan weer over te nemen. De wedstrijd begint zoals die geëindigd is. Een beter Smitshoek, maar we blijven loeren op die zeldzame momenten. Het is de thuisploeg die na iets meer dan tien minuten weer aan de leiding komt. Een corner wordt niet helemaal goed verwerkt waardoor de bal blijft liggen en van dichtbij wordt binnengeschoten (2-1). Maar ook nu raken we niet in paniek. Het doel was om tot het einde kans te houden op een goed resultaat en dat kan nog steeds. De tijd verstrijkt en met nog tien minuten op de klok kunnen we wat meer risico gaan nemen. Daley komt er voorin bij in de hoop dat de bal nog een keer goed gaat vallen. De eerste kans is voor Luuk als hij even los komt van de verdediging maar zijn schot gaat voorlangs. Uiteraard komt er ook meer ruimte voor Smitshoek om de wedstrijd te beslissen, maar van dichtbij wordt de bal hoog overgeschoten. De extra tijd is inmiddels ingegaan maar de scheidsrechter heeft er nog wel even zin in. Daley komt aan de bal en frommelt zich langs een verdediger waarna zijn schot maar net naast gaat. Dan is het toch echt voorbij. Verloren, maar wel met opgeheven hoofd. Vandaag hebben we echt alles gegeven. Als je bedenkt dat Smitshoek vandaag ook nog aangevuld werd met een paar JO15-1-spelers (5e divisie), dan hebben we het gewoon knap gedaan. Volgende week wacht ons opnieuw een zware wedstrijd als koploper IJVV de Zwervers JO15-1 op bezoek komt, maar ook dan beginnen we gewoon weer op 0-0 en gaan we er weer alles aan doen om een goed resultaat te behalen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!