Sponsors

SSS VR2 pakt belangrijke punten!

SSS VR2

6 - 0

Blauw Geel '55 VR1

Competitie

1e klasse A

Datum

7 mei 2022 12:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark SSS
Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Vandaag zou er een cruciale wedstrijd worden gespeeld door SSS VR2. De tegenstander -Blauw-Geel ’55 uit Ede- was namelijk de nummer laatst en bij winst kon SSS een aantal posities stijgen en zodoende de nacompetitie voorkomen. De allereerste competitiewedstrijd was uit tegen ditzelfde team en ging met 5-2 verloren. Daarmee moet worden aangetekend dat SSS destijds zonder doelvrouw naar Ede was afgereisd en dus noodgedwongen een veldspeler het doel diende te verdedigen. Antje van Drunen deed dit niet onverdienstelijk en toevalligerwijs meldde ze deze week per direct te stoppen met voetballen vanwege langdurige blessures.

De afgelopen week had het team hard getraind. Alles stond in het teken van de komende wedstrijd.

SSS was niet compleet i.v.m. vakanties en blessures, maar kon weer rekenen op aansluiting vanuit VR1 van Lynn de Ridder, Myrthe Prins en Esra Matthijsse, terwijl ook Dilek Emir weer van de partij was.
Op het zonovergoten sportpark met veel publiek langs de lijn kon de wedstrijd aanvangen. Het technisch duo Van Heusden/Veldhoen had er op gehamerd de wedstrijd vanaf de eerste minuut serieus te nemen. En dat deden ze! Binnen een half uur was de stand al 4-0. Het allereerste doelpunt was van grote klasse. Linda Kruithof schoot vanaf zo’n 25 meter uit de draai direct op doel. De bal eindigde vlak onder de lat. Ook een ander doelpunt kwam van haar voet. Dilek Emir liet zich ook niet onbetuigd en scoorde eveneens tweemaal. De frustratie van deze tussenstand kostte Marjolein Hilberts de verdere wedstrijd. Een onnodige grove overtreding zorgde er voor dat zij gewisseld moest worden ten gunste van Zoë Metske.

De tweede helft leek in eerste instantie een verplicht nummer te worden. Blauw Geel ’55 wilde geen verdere schade oplopen, terwijl SSS nagenoeg alleen maar op het vijandelijke deel van het veld te vinden was, maar onmachtig was om de score verder op te voeren. Tot circa een kwartier voor tijd de kansen groter werden en uiteindelijk een pass vanuit de achterhoede van de voet van Esra Matthijsse op de doorgelopen Zoë Metske met een hoog schot over de uitgelopen doelvrouw werd gepromoveerd tot doelpunt; 5-0. In de allerlaatste minuut wist opnieuw Dilek Emir het doel te vinden; 6-0.

Coach Van Heusden had een weddenschap met een der spelers. Indien Sanne Kamper deze wedstrijd tot scoren wist te komen, dan zou iets spectaculairs worden gedaan door haar coach. Helaas wist ze net niet tot scoren te komen. Maar … wat in het vat zit, verzuurt niet, toch …?

Een knappe prestatie van onze meiden en hiermee ook bevestigt in de eerste klasse thuis te horen. Zeker gezien de resultaten van de laatste wedstrijden, waarbij met hard werken de punten zijn binnengehaald. Komende zaterdag wacht weer een zware wedstrijd tegen Sporting ’70 uit Utrecht. Dit team stevent af op het kampioenschap, maar zal ongetwijfeld ook de resultaten hebben bekeken van de tegenstander en op hun hoede zijn.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!