Sponsors

De koploper knap lastig gemaakt!

SSS VR2

0 - 2

Sporting '70 VR1

Competitie

1e klasse A

Datum

14 mei 2022 14:30

Scheidsrechter

S.E. IJdo

Accommodatie

Sportpark SSS
Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Vandaag werd de thuiswedstrijd gespeeld tegen de koploper in de competitie Sporting ’70 uit Utrecht. Het team van SSS werd gecompleteerd vanuit SSS VR1 met Esra Matthijsse, Janita Lookermans en Lynn den Ridder. Onder de lat was Vicky de Regt weer aanwezig.

Het duo coaches Van Heusden/Veldhoen had voor een verdedigend concept gekozen tegen deze sterke tegenstander. Dat betekende een 4-5-1 opstelling, waarbij de ondankbare taak aan Linda Kruithof was om aanvallend van enige betekenis te zijn.

De wedstrijd verliep gelijkwaardig. Sporting ’70 had weliswaar meer balbezit, maar wist geen enkele kans te creëren. SSS daarentegen wist regelmatig tot een knap aanvalsspel te komen en kreeg zelfs een goede kans om de score te openen. Sanne Kamper werd de diepte ingestuurd en kwam net een teenlengte te kort om de doelvrouw te verrassen. Grote teleurstelling bij SSS en het thuispubliek, alhoewel coach Van Heusden enige opluchting liet zien. Nee, wat in het vat zit, verzuurt niet … 😊

De tweede helft liet lange tijd hetzelfde speelbeeld zien. Sporting ’70  kon geen enkele uitgespeelde kans creëren. Sterker, de betere kansen waren weer voor SSS. Eerst wist de doelvrouw het afstandsschot van spits Linda Kruithof moeizaam tot hoekschop te verwerken en kort daarop ging een vrije trap van captain Jamie de Kort rakelings langs de verkeerde kant van het doel. Ook Sanne Kamper kreeg een goede kans, maar werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. De verder goed leidende leidsman zag hierin geen penalty.

Sporting ’70 werd steeds zenuwachtiger. Het duo coaches van Sporting ’70 was zwaar ontevreden en allerlei krachtermen en verwijten werden het veld in geslingerd. Door het fraaie weer was een extra drinkpauze ingelast. Direct na deze pauze was SSS niet bij de les. Gedurende lange tijd was de beste speler op het veld gekoppeld aan onze linksback Ayikoru Bileti. Dit zorgde voor hele interessante duels, waarbij onze speler het aanvalsspel goed wist in te dammen. Helaas nu niet, want via een lange pass vanuit de linkerzijde van het veld kwam de speler met een kapbeweging alleen voor doelvrouw Vicky de Regt te staan en had de hoek voor het uitkiezen; 0-1.

SSS trachtte nog de gelijkmaker te forceren en ging achterin een-op-een spelen. De spanning aan Sporting ’70-zijde werd steeds groter, tot vlak voor tijd Sporting ’70 uit een vrije trap de bal uiteindelijk in het doel liet belanden; 0-2, en hiermee ook de einduitslag werd bepaald.

Na afloop werd er hard gejuicht door de tegenpartij en het meegereisde publiek. Directe concurrent voor de titel IJzendijke had volledig onverwacht verloren van Hercules, waardoor Sporting ’70 nagenoeg kampioen is geworden.

Door de winst van Hercules en het gelijke spel van CSW is SSS voorlaatste geworden. Komende zaterdag wordt er uit gespeeld tegen Hercules en zijn de punten hard nodig om de nacompetitie te vermijden. Op basis van het getoonde spel en ook weer de inzet van vandaag, maar zeker ook van de laatste weken is er veel vertrouwen getankt voor een goede afloop.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!