Terugblik jeugd 01-04 + HW Bokaal

6 april 2017 20:30

Weer een hele week met voetbal achter de rug en zelfs op het moment van schrijven, donderdagavond, is er nog een competitiewedstrijd aan de gang. Genoeg weer om op terug te blikken dus en dat gaan we dan ook maar doen. Te beginnen met de wedstrijden van afgelopen zaterdag:

De JO17-1 deed na de zeperd tegen DRL weer goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Al is zelfs na de nederlaag van vorige week van een strijd nog niet echt sprake. Er werd nipt met 2-3 gewonnen bij laagvlieger SHO JO17-4 en dat hield het verschil met de nummer twee op vijf punten en een wedstrijd minder gespeeld. In principe kan de titel zaterdag dus al binnen worden gesleept als er zelf gewonnen wordt en nummer twee DRL punten verspeelt.

JO15-1 had een lastige thuiswedstrijd tegen Poortugaal en die moest gewonnen worden om in het spoor van koploper SHO te blijven. Hoewel ze af en toe behoorlijk achteruit moesten werden de punten toch binnengehaald (3-0). Nino scoorde twee keer en ook Jeffrey pikte een goaltje mee. Helaas won SHO ook en blijft het verschil twee punten, als de JO15-1 zijn inhaalwedstrijden wint.

De JO19-1 kan in theorie ook nog steeds kampioen worden, maar dan moeten er toch gekke dingen gaan gebeuren. De nederlaag van vorige week leek de definitieve uitschakeling te zijn geweest. Zaterdag herstelden zij zich wel met winst bij Zinkwege Boys JO19-1, maar koploper Strijen lijkt met nog drie wedstrijden te gaan toch geen zes punten meer weg te gaan geven. Doelpunten afgelopen zaterdag waren van Hannes 4x, Ruben en Ryan.

De JO15-2 is onderin de vierde klasse terug te vinden. De sprong vanaf de zesde klasse is zoals verwacht te groot gebleken. Maar ook zaterdag werd na een zwakke eerste helft niet opgegeven. Na een 0-3 achterstand bij rust werd er in de tweede helft nog gelijkgespeeld. 1-4 was daar de eindstand. De eretreffer kwam van de voet van Ian.

De JO13-teams kwamen zaterdag ook allebei in actie. De JO13-1 speelde een officiële oefenwedstrijd, zo zullen we het maar noemen. Op bezoek bij DRL mochten drie JO11-1 spelers hun kunsten op een heel veld vertonen. In een doelpuntrijke wedstrijd werd het 4-4. Doelpunten waren er van Daan N, Maud en twee keer Maarten.

De JO13-2 ging op bezoek bij Koudekerk en wist daar overtuigend te winnen. Na een 0-5 ruststand kwam er in de tweede helft nog eentje bij: 0-6. Goals: Kenay 2x, Irza 2x, Timo en Stevie.

Door met de MO17. Die hadden met SHO een moeilijke tegenstander. Al snel kwamen de Oud-Beijerlanders op voorsprong en in de rest van de wedstrijd werd deze score verder uitgebreid. Binnenkort volgt een kans op revanche voor de Hoeksche Waard Bokaal.

De MO15-1 had in tegenstelling tot sommige wedstrijden geen moeite om het doel te vinden. Het was dan wel hekkensluiter Barendrecht die op bezoek kwam, maar desalniettemin was de 13-1 zege toch indrukwekkend. Ayikoru was hierbij zeven keer trefzeker. De overige goals werden gemaakt door Senna 4x, Lisa en Fleur.

Bij de pupillen wisselend succes. De MO11-1 speelde thuis gelijk tegen CVV de Zwervers met 1-1 en de JO11-2 verloor ruim bij SCO’63 en de JO11-1 speelde niet.  De JO9-1 wist wel te winnen. Zij waren net te sterk voor IJVV de Zwervers. 3-2 werd het op eigen kunstgras, waarbij Raf twee keer wist te scoren en ook Milo nog een keer trefzeker was. De JO9-2 ging op bezoek bij Zinkwegse Boys en verloor met 6-0. De JO9-3 won net aan met 1-3 van DBGC.

Afgelopen week werd er ook weer voor de Hoeksche Waard Bokaal gespeeld:

Voor de JO17-1 lijkt na een 6-1 nederlaag bij SJO Korendijk het toernooi voorbij. Alleen als OSV met vijf doelpunten verschil verliest in de laatste wedstrijd tegen Korendijk mag de JO17-1 alsnog door naar de halve finale.

De MO15-1 speelde de enige echte derby en dat is natuurlijk die tegen NSVV. Zij spelen een klasse lager en dus lag onderschatting op de loer. Bij rust zien we een 3-1 voorsprong voor onze MO15 na doelpunten van Ayikoru, Merle en Senna. Ook de tweede helft eindigde in 3-1, waardoor de eindstand op 6-2 werd bepaald. Van de laatste drie doelpunten waren er twee van Senna en één voor Ayikoru.

Ook de MO11-1 speelde de derby. In dit geval is NSVV ook een tegenstander in de competitie. Daar werd het pas nog 4-4 in Numansdorp. Nu werd er in Klaaswaal gespeeld en daar zouden de punten ook blijven: 2-1. De finale is in zicht.

De JO11-1 begon zwak aan de Hoeksche Waard Bokaal met een nederlaag bij Zinkwegse Boys. In de tweede wedstrijd was puntverlies dus geen optie. Opnieuw kwamen de tegenstanders uit Oud-Beijerland, in dit geval OSV. Dat de JO11-1 wat recht wilde zetten was duidelijk, want het werd maar liefst 10-0 en zo zijn zij weer volop in de race om de finale te halen.

De competitiewedstrijd die ondertussen gespeeld werd is inmiddels ten einde en die leverde een knappe 3-1 zege op voor de JO9-1 tegen Slikkerveer.