Terugblik jeugd 04-02

5 februari 2017 20:15

De nieuwe site is een feit en daarmee zijn ook het aantal wedstrijdverslagen toegenomen. Zo blijft de site lekker actueel en dat kan alleen maar toegejuicht worden. Kijk alleen al bij de uitslagen en zie hoeveel verslag-symbooltjes er achter de gespeelde wedstrijden staan. Tevens is er van alle teams informatie te vinden over het huidige seizoen. Niet alles is nieuw, want natuurlijk is de vertrouwde terugblik gewoon mee verhuisd. Hieronder dus weer een korte samenvatting van afgelopen zaterdag.

Het betrof zaterdag een inhaaldag en zodoende hoefde de JO19-1 niet te spelen. Zij moesten toezien hoe andere teams de aansluiting vonden. Het belooft interessant te worden, want de hele top-5 ontloopt elkaar maar weinig. Ook voor de JO13-1 stond er geen competitievoetbal op het programma. Zij oefenden wel tegen SHO JO13-5, dat een klasse hoger speelt. Dat niveauverschil was op het veld niet terug te zien. SHO kwam wel op een 2-0 voorsprong, maar door een laag schot van Ilan en een rake kopbal van Timo, eindigde de wedstrijd alsnog in een terecht gelijkspel.

Na de JO19-1 hebben deze week ook de JO17-1 en de JO15-1 gemerkt dat je ook als koploper niet zomaar de punten cadeau krijgt. De JO17-1 kon thuis niet overtuigen tegen hekkensluiter SHO JO17-4, maar puntverlies bleef gelukkig uit. Het was Rune die met vier goals voor de 4-1 eindstand zorgde. De JO15-1 verspeelde wel kostbare punten. Nummer acht Jonge Spartaan hield met een 2-0 zege de punten op het eigen sportpark in Middelharnis.

Door met de MO17-1, die zeker het vermelden waard zijn deze keer. Al zeven weken was het wachten op de eerste punten en die leken steeds weer een stapje dichterbij. Tegen nummer negen Zuidland moest het dan gaan gebeuren. Een goed begin zorgde voor een 1-0 voorsprong na een stift van Fenna, maar binnen een paar minuten was de stand weer gelijk. Na rust leek Zuidland op weg naar de voorsprong, maar met doelpunten van Kim en opnieuw Fenna gingen de punten mee naar Klaaswaal. Gefeliciteerd en op naar de volgende overwinning!

De MO15-1 kwam na een iets langere winterstop ook weer in actie. Hun tegenstander was Zwaluwen. Over de eerste helft valt weinig te melden met een 0-0 ruststand tot gevolg. In de tweede helft wordt de wedstrijd weer onderbroken, deze keer door de scheidsrechter, die het Vlaardingse gescheld vanaf de zijkant terecht zat is. Erg jammer weer, daar laten we het maar bij. Gevoetbald werd er ook nog, met een 2-3 eindstand tot gevolg. Senna zorgde voor beide goals.

De JO15-2 speelde een uitwedstrijd bij BVV Barendrecht. Over de KNVB-indelingen dit jaar is al veel gezegd. Sommige teams krijgen het hele seizoen nauwelijks weerstand, en de JO15-2 moet juist weer elke week vol aan de bak om tegenstand te kunnen bieden. Het is jammer dat zij daardoor niet meer toekomen aan het leuke spel dat ze in de bekerpoule op een lager niveau toch regelmatig lieten zien. Het werd dus ook nu vooral tegenhouden. Enorm knap dat iedereen er na een 4-0 ruststand nog vol voor bleef gaan en er in de tweede helft maar één tegengoal geïncasseerd werd.

Bij de JO13-2 was het éénrichtingsverkeer in hun wedstrijd tegen Koudekerk. Het werd 14-0 na een 5-0 ruststand. Bij deze nog de doelpuntenmakers: Kenay 4x, Sam W 4x, Kors 2x, Justin 2x en Milou 2x.

Verder met de pupillenteams. Bij de O11-teams kon alleen de JO11-1 een overwinning bijschrijven. Dat waren zij ook wel aan hun stand verplicht tegen Bolnes, dat wekelijks met dubbele cijfers aan de kant wordt gezet. Het werd uiteindelijk 16-1. Ik citeer onze jonge verslaggevers Sem en Daley: ‘’We hebben goed gevoetbald. Het was voor ons een saaie wedstrijd want het was heel makkelijk voor ons. Hun staan laatste en hebben nog niks gewonnen en daarom nemen wij de drie punten mee naar SSS’’ Daar valt niets meer aan toe te voegen. Doelpuntenmakers: Daley 7x, Sem 3x, Seb 2x, Bart 2x, Luuk 1x, Kris 1x.

De JO11-2 verloor helaas bij OFB. Alle tegendoelpunten vielen in de eerste helft, die met 6-0 werd beëindigd. De tweede helft werd met 1-0 gewonnen na een rake knal van Jayden. Eindstand dus 6-1. Ook de MO11-1 verloor met deze cijfers op bezoek bij Stolwijk.

Bij de JO9-teams helaas geen overwinningen. De JO9-1 hield een punt over aan hun vroege uitwedstrijd bij IJVV de Zwervers (3-3). Na een slechte eerste helft, waarbij de tegenstander op 3-0 voorsprong kwam, werd dit na rust dus nog knap gerepareerd met goals van Sem, Milo en Timo. JO9-2 verloor bij SHO met 12-0 en de JO9-3 wist net niet voor de tweede keer van Vlotbrug te winnen. Waar er vorige week nog met 1-3 in Hellevoetsluis gewonnen werd, was het nu Vlotbrug dat in Klaaswaal met 1-3 won.

Komende zaterdag een enorm druk thuisprogramma. Vanwege de vorst die wordt verwacht is de kans wel groot dat de grasvelden weer bevroren zullen zijn en dus niet bespeelbaar. Hou de berichtgeving daarom in de gaten. Dat kan bijvoorbeeld via deze nieuwe site. Zodra wedstrijden zijn afgelast, worden deze in het programma op de site doorgestreept. Ook dat is weer een groot voordeel.